Hirdetés
Hirdetés
Szegeden 2021. október 25. 06:38

Ittmaradt a vasárnapi napsütés

Kösz, anticiklon!

Nyugodtság van ma, időjárási szempontból: a tegnapi napsütést egy anticiklon hozta, és ez az anticiklon annyira jól érzi itt magát Szegeden, hogy marad mára is, sőt, még holnapra is jut belőle egy kicsi, de erről majd akkor.

Merthogy a szép napsütésig egy kicsit azért didergünk is: először keltünk ezen az őszön fagypont alatt, és ebből a fagypont alatti kelésből még a késő ébredőknek is jut egy kicsi. Ugyanis csak valamikor nyolc óra utána tornázza fel magát nulla fok fölé a levegő hőmérséklete, igaz, ez a testmozgás olyannyira jól sikerül aztán, hogy egészen tizenöt fokig melegszik fel a levegő. A szél ma keletről kezd fújni, napközben délkeletre vált, akkor egész hevesen fúj majd. Túl sok felhő ma sem lesz az égbolton, végig zavartalan lesz a napsütés.

A levegő minősége még mindig jó, igaz, romlott egy kicsit vasárnaphoz képest.

A pollenhelyzet viszont változatlan: az a néhány allergén, aminek a magvai még ott vannak a levegőben csak nem akarja abbahagyni.

Esernyő, esőkabát ma sem kell. Pulóver és egy vastagabb átmeneti kabát már igen, reggel. A farmerdzseki, bőrjakkó délután már elég, de addig fázni fog benne az, aki ma felveszi.

gszl

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: időjárás meteorológia napsütés Országos Meteorológiai Szolgálat ősz pollen pollenkoncentráció pollenszezon szél

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés