Hirdetés
Hirdetés
Túl a városon 2021. október 23. 13:52

Gyurcsány: Nagy Imre életáldozata helyébe Révész Máriusz fejsérülése lépett

Gyurcsány Ferenc önkritikusan, jogos állampolgári felháborodásról is ír Facebook-bejegyzésében.

„2006 őszének sok áldozata van. Vannak a könnyen látható sérülések. Ártatlan és nagyon is ártalmas tüntetőé, kíváncsi sétálóé és gyújtogató huligáné, munkáját végző, megtámadott rendőré” – írta némiképp számot vetve az akkori eseményekről Gyurcsány Ferenc a Facebookon.

A Demokratikus Koalíció alapítója szerint 1956 mártírjai Isten bocsánatát kérnék most, ha látnák, mit tesznek a forradalmuk emlékével a mai hatalom képviselői.

„Nagy Imre életáldozata helyébe Révész Máriusz fejsérülése lépett, a Corvin közi ellenállók képe helyett egy kiállított tankot 15 évvel ezelőtt elindító és azzal randalírozó nyugdíjas alakja ugrik fel az ünnep reggelén az egyik vezető hírportálon. 1956 ismét elbukott. Most nem az oroszok verték le. Most a hatalomhazugság, a gyávaság, a joggá nemesített bűn védelme verte le. Na, meg a mindezt lehetővé tevő sok-sok körülmény.” 

Gyurcsány Ferenc bejegyzésében azt írja, „2006 őszén a pesti utcán randevúzott a jogos állampolgári felháborodás, az önmagáért való erőszak és a szervezett államcsíny kísérlet”.

Írásában a volt miniszterelnök azoknak is odaszólt, akik magukat „tisztáknak” tartják. Szerinte

„Szájtáti, gyenge demokraták engedik másfél évtizede, hogy tudatos rendzavarást, provokációt, a demokratikus államrend elleni támadást tiszta forradalommá próbálja nemesíteni a jó- és rosszhiszemű naivitás és a hatalmi hazugság perverz szerelmi háromszöge”.

Beszédét azzal zárja, hogy a történelem antikváriumában „kis ráfizetéssel” kapható lesz a Fidesz párttagságról szóló „könyvecske”

„A sorbanálláshoz kéretik sorszámot húzni. És azt mondják, ki lesz írva: énekelni és a földre köpni tilos.”

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: 1956 Demokratikus Koalíció DK Gyurcsány Ferenc október 23. 1956. október 23-i forradalom 2006. október 23.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés