Hirdetés
Hirdetés
Szegeden 2021. október 22. 13:32

Vízvezetékcsere miatt lezárják a Stefánia újabb szakaszát

Képriport
A korábbi munkákat folytatja a kivitelező, csak egy kicsit arrébb mennek.

Október 25-én, hétfőn november végéig átmenetileg lezárják az autóforgalom elől a Stefánia Kazinczy utca és Arany János utca közötti szakaszát az ivóvízvezeték-hálózat felújítása miatt. 

A keresztutcákban módosul a forgalmi rend: a Stefániának ezen a részén sem autóval közlekedni, sem parkolni nem lehet átmenetileg, de a kerékpárosok mindkét irányban használhatják a kerékpárutat. Az Arany János és a Kazinczy utca rövid szakasza zsákutca lesz a Dózsa György utca és a Stefánia között. Mindkét utcába be lehet hajtani a vízvezeték-építés ideje alatt a Dózsa György utca felől a Stefánia felé, és az ottani parkolóhelyek is használhatók.

Csanádi Zoltán, a Szeged Pólus ügyvezető igazgatója magyarázza az átalakítás lényegét (fotók: Iványi Aurél)

A kerékpárosokat és a közösségi közlekedést segítő átalakításokat végeznek a megújuló Oskola utcában, a Belvárosi híd lábánál lévő csomópontban és a Stefánián.

A beruházás befejezési határideje továbbra is 2022 júniusa. Az Oskola utcai úttest burkolatának befejezésének részhatárideje 2021. november 23-a. Ez a részhatáridő a járda kialakítására és az egyéb munkákra nem vonatkozik. 

A beruházás vezetője azt közölte: a kivitelező a kapcsolódó munkákat határidőre elvégzi. Az eredeti ütemezés szerint, a meglévő járdákat egymás után bontották volna föl, miután az egyik oldalon elkészült, de a járdaburkolat anyagának beszállítója nem tudta tartani az eredetileg ígért szállítási határidőt, ezért kezdődött meg a járda bontása és a kapcsolódó munkák elvégzése a másik oldalon is, annak érdekében, hogy az Oskola utcai munkák az eredeti ütemterv szerint befejeződhessenek. A munkálatok során az üzletek és ingatlanok megközelítését folyamatosan biztosítja a kivitelező.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: beruházás Csanádi Zoltán felújítás forgalmirend-változás lezárás Stefánia Szeged Pólus Fejlesztési Nonprofit Kft. Zöld város program

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés