Hirdetés
Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Szegeden
  • Kovács Tamás szegedi gazdasági alpolgármester: a kormány az önkormányzatokkal fizetteti ki a választási béremelést
Szegeden 2021. október 22. 12:49

Kovács Tamás szegedi gazdasági alpolgármester: a kormány az önkormányzatokkal fizetteti ki a választási béremelést

Előbb a járványra hivatkozva, most a kis- és középvállalkozásokat fájdalmasan érintő minimálbér-emelésre hivatkozva vonná el a települések iparűzési adóját az Orbán-kormány.

Nem kormányzati erőből, hanem az önkormányzatok kontójára emelné az Orbán-kormány a minimálbért a választások évében, miután kiderült: az iparűzési adó egy részét vennék el, és abból csökkentenének járulékot a cégeknél, hogy azok ne emeljenek árat, és mégis legyen miből kifizetniük a magasabb béreket.

Kovács Tamás, Szeged gazdasági alpolgármestere arról tájékoztatott, hogy az iparűzési adócsökkentést a miniszterelnökség tanácsadója lényegében elismerte a megyei iparkamara TOP 100 gazdasági konferenciáján.

A már így is rossz helyzetben lévő települések, amik eddig is 150 milliárd forinttal járultak hozzá a járvány elleni gazdasági problémák kezeléséhez, most újabb elvonás elé nézhetnek, ugyanis a kormány a 18 százalékos minimálbér és a garantált bérminimum emelését az iparűzési adó felének elvonásából fedezné.

Kovács Tamás szerint egyértelmű, hogy a béremelés a választás miatt lett fontos az Orbán-kormánynak, amivel az éveken keresztül halogatott, tisztességes béremelést próbálja egycsapásra kompenzálni a kormány, és ezzel választói szimpátiát nyerni. 

Csakhogy Szeged gazdasági alpolgármestere szerint a cégek ettől még árakat fognak emelni, a megemelt árak pedig újabb és újabb emelést okoznak, mert a magyar gazdaságban ezt az intézkedést nem készítették elő megfelelően.

Kovács Tamás szerint Orbánék ahelyett, hogy az Európában rekordmagas bérjárulékokat csökkentenék, a települési önkormányzatokkal fizettetnék ki a számlát.

„A kormány tehát az önkormányzatok kárára emel bért, veszteséget okozva ezzel” – mondta az alpolgármester, majd hozzátette: „Nyilvánvaló és következetes cél tehát továbbra is az önkormányzatokat, a városokat büntetni, sorvasztani. Főleg Budapestet, de arányosan Szegedet is”.

Nézze meg a Szeged Televízió híradós anyagát a témában!

(fotó: Iványi Aurél)

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: elvonás gazdasági alpolgármester helyi iparűzési adó Kovács Tamás önkormányzatiság Orbán-kormány

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés