Hirdetés
Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Ziccer
  • Péntektől hosszútávúszó medencés országos bajnokságot rendeznek Szegeden – Milák Kristóf is itt lesz
Ziccer 2021. október 21. 07:32 Forrás: Haász Szegedi Úszó Egylet

Péntektől hosszútávúszó medencés országos bajnokságot rendeznek Szegeden – Milák Kristóf is itt lesz

A Tiszavirág Sportuszodában Milák Kristóf, tokiói olimpiai bajnok 1500 méteren áll rajthoz, ahol különleges versenyük várható a legjobb magyar hosszútávúszóval, Rasovszky Kristóffal, aki Tokióban ezüstérmes lett 10 kilométeren.

Péntektől vasárnapig a szegedi Tiszavirág Sportuszoda ad otthont a 2021-es hosszútávúszó medencés országos bajnokságnak.

350 versenyző 500 alkalommal rajtol az új létesítményben, ahol először rendez felnőtt országos bajnokságot a Haász Szegedi Úszó Egylet. A szegediek közül Vas Luca és a tokiói olimpián negyedik helyezett Olasz Anna is címvédőként indul.

A 200 méteres pillangóúszásban olimpiai bajnok Milák Kristóf és a Tokióban 10 kilométeres hosszútávúszásban ezüstérmes Rasovszky Kristóf is jelezte részvételét, a sztároknak 600 forintos napijeggyel és védettségi igazolvánnyal lehet majd szurkolni.

– A Tiszavirág Sportuszoda megnyitásakor rögtön két országos bajnokság megrendezésére neveztünk, és nagyon büszkék vagyunk, hogy idén a cápa korosztály seregszemléje mellett felnőtt ob-t is rendezünk – mondta Nagy Attila, a Haász SZUE elnöke, aki hozzátette: A cápa ob rendezése után pozitív visszajelzéseket kaptak, de nem dőlhettek hátra, folyamatosan szeretnék emelni a versenyek minőségét.

Nagy Attila szerint Szeged régióközpont lett az úszásban, így novemberben a Modern Városok Kupáját is megrendezik, ami már a FINA által is akkreditált nemzetközi verseny lesz.

A HAÁSZ SZUE elnöke azt is elmondta, ennyi rajt még nem volt hosszútávúszó ob-n, ebből az is látszik, egyre nagyobb érdeklődés övezi a hosszútávúszást, ami a nyílt vízi szakág óriási magyar sikereinek is köszönhető.

– Milák Kristóf nevezése meglepett minket, nagyon örülünk neki!

Az olimpiai bajnok úszó szombaton 1500 méteren áll rajthoz, de a legrövidebb távon Rasovszky Kristóf is az ellenfele lesz, a 10 kilométeres úszása másnapján.

A közönség – főként a szegediek – azonban nem csupán a Milák–Rasovszky párharcot figyelhetik. Szurkolhatnak Olasz Annának, Vas Lucának, és a fiatalabb versenyzőknek: Pádár Nikolettnek, Fábián Bettinának, Paksi Zsombornak és Farkas Tamásnak is.

A tavalyi debreceni országos bajnokságon Olasz Anna 10 ezer méteren, Vas Luca pedig 5 ezer méteren lett magyar bajnok, ők mos is ebben a két számban indulnak. A szegedi címvédők ezúttal is éremesélyesek, Vas Lucának pedig különösen nagy tétje lesz a szegedi viadalnak.

– Olasz Anna már biztosan világbajnoki induló, de Vas Luca is az lehet, ehhez első lépésként most a legjobb négy közé kell kerülnie, így kvalifikál a világkupára, ahol pedig kiharcolhatja a vb-szereplést is – árulta el Gellért Gábor, a Haász SZUE vezetőedzője. – Büszkén mondhatom, hogy 1500 méteren a felnőtt és ifjúsági csapatunkból szinte mindenki indul, Paksi Zsombor, Farkas Tamás és Fábián Bettina 5000 méteren is – tette hozzá a mester.

(Képünk illusztráció; fotó: Haász Szegedi Úszó Egylet)

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Haász SZUE Tiszavirág Sportuszoda hosszútávúszó medencés országos bajnokság Fábián Bettina Gellért Gábor Milák Kristóf Olasz Anna országos bajnokság Pádár Nikolett Rasovszky Kristóf úszás Vas Luca

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés