Hirdetés
Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Szegeden
  • Radics Gábor a Témában: alkalmatlan a makói Continental irányítására az ottani cégvezetés
Szegeden 2021. október 20. 15:11 Forrás: Szeged Televízió

Radics Gábor a Témában: alkalmatlan a makói Continental irányítására az ottani cégvezetés

A Gumiipari Szakszervezeti Szövetség elnöke azt mondta, sokként érte őket, hogy ennyi dolgozót küldenek el egyszerre a makói gumigyárból.

Nem másodrendű dolgozó az, aki kölcsönzött munkavállalóként dolgozik a Continentalban. Nincsenek sem megbélyegezve, sem lenézve, annyi a különbség köztük és a rendes munkavállalók között, hogy ha elbocsátásokat kell meglépni, akkor a törvény értelmében először az ő munkájukat kell megköszönni. Makón azonban nem ez történik.

A szakszervezeti vezető attól tart, a mostani 140 fős létszámleépítésre sincs valódi indok, nem kellett volna ennyi embert elküldeni a gumigyárból. Radics Gábor azt is megjegyezte, lassan neki kellemetlen, hogy a makói helyzetről újra és újra beszélni kell.

Radics szerint ez elsősorban személyi probléma. Amikor egy HR-business partner – „jelentsen ez akármit is – azt tudja mondani az elbocsátott kollégáknak, aki tíz-tizenöt évet lehúztak ott, hogy nyugodj meg, holnap még ezt folytatjuk, akkor igazán nincs mit hozzáfűzni”. Más telephelyeken is voltak hasonló problémák Radics Gábor szerint, ott egyszerűen megoldották: új vezetőt hoztak az adott gyár élére, és utána gond nélkül működött az az üzem.

– A munkavállalóknak problémáik vannak, mi ezeket elmondjuk nekik, ők meg rossz válaszokat adnak erre, ennyi történik. A cégvezetés Makón teljes mértékben alkalmatlan, munkavédelem és HR szempontjából biztosan – hangsúlyozta Radics Gábor.

Nézze meg (újra) a beszélgetést!

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Balogh Judit Continental Gumiipari Szakszervezeti Szövetség Makó Radics Gábor szakszervezet Szeged Televízió Téma

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés