Hirdetés
Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Szegeden
  • Horn Gábor a Témában: Márki-Zay Péter azt tudja őszintén és hitelesen mondani, amire a Fidesz felépítette a saját politikáját
Szegeden 2021. október 20. 12:16 Forrás: Szeged Televízió

Horn Gábor a Témában: Márki-Zay Péter azt tudja őszintén és hitelesen mondani, amire a Fidesz felépítette a saját politikáját

Miért nem változik a kormánypropaganda? Miért akarják összegyurcsányozni Márki-Zay Pétert? Aki megpróbálja megfejteni, Horn Gábor, a Republikon Alapítvány elnöke.

A Fidesznek és Orbán Viktornak kell az ellenség, idén ebben Gyurcsány Ferenc a központi alak, az ördög maga – ezért folytatja ezt a kormánypropaganda Horn Gábor szerint. A Fideszt egyszerűen nem érdekli az, hogy Márki-Zay Péter győzelmének fontos eleme volt a Gyurcsány Ferenccel való szembenállása.

– Megjelent egy széles nemzeti összefogás a Fidesz világával szemben. Nem arról van szó, hogy a baloldal kerül szembe a Fidesszel. Jelen van benne a konzervatívok, a liberális, a zöld politika képviselői is. Lehet a gyurcsányozást építeni, és a Fidesz belső szavazóbázisában ez működhet is, de hogy a bizonytalanok szempontjából működik, azzal kapcsolatosan komoly kétségeim vannak – mondta Horn Gábor.

Veszíthet-e baloldali, liberális szavazókat Márki-Zay Péter a keresztény, konzervatív beállítódottsága miatt?

Horn Gábor szerint nem, leginkább azért, mert következetesen és nyilvánvalóan képviseli az álláspontján. Jó példa erre az egyházi finanszírozás. – Márki-Zay programja egy konzervatív-liberális program. Működhet az ellenzéki összefogás, mert az ellenzéki szavazó és elkötelezett. A bizonytalan szavazóknak Márki-Zay Péter sokkal hitelesebbnek tűnik, mint a Fidesz világa – hangsúlyozta Horn Gábor.

A Republikon Alapítvány elnöke szerint, aki az ellenzéki oldalon megkérdőjelezi az előválasztás eredményét, az kikerül ebből az összefogásból. Egymásra vannak utalva a szereplők. – Az ellenzéki oldal megtanulhatta 2014-ben és 2018-ban, hogy ha nem teljesíti a feladatát, akkor bizonyosan elbukik. Ha teljesíti a feladatát, még az sem jelent győzelmet, az csak a győzelemhez vezető út nulladik állapota. Ha valaki elkezdi feszegetni ezt a megállapodást, azt maguk a választók fogják megbosszulni. Ezt pontosan tudja Gyurcsány Ferenc és Márki-Zay Péter is. Meg kell tanulniuk egymást, hozzá kell szokniuk egymáshoz, ehhez idő is kell, ezt éljük most meg – mondta Horn Gábor.

Nézze meg (újra) a beszélgetést!

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Balogh Judit Horn Gábor Márki-Zay Péter Republikon Alapítvány Szeged Televízió Téma választás választás 2022

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés