Hirdetés
Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Szegeden
  • Szegedi fideszesek, Mihálffy Béla és Német Ferenc is büszkén stoppolnak, Karácsony után Márki-Zayt is megállítanák, és ez sokkal elkeserítőbb, mint az elsőre tűnhet
Szegeden 2021. október 19. 14:46

Szegedi fideszesek, Mihálffy Béla és Német Ferenc is büszkén stoppolnak, Karácsony után Márki-Zayt is megállítanák, és ez sokkal elkeserítőbb, mint az elsőre tűnhet

A kormánypárti szegedi képviselők szinte vigyázzban állnak a propagandaagyrém mellett, ebből pedig lehangoló közeljövő képe rajzolódik ki.

Azt tudjuk, hogy a Fidesznek csak annyira futotta, hogy miután Karácsony Gergely visszalépett az ellenzéki előválasztáson Márki-Zay Péter javára, simán átírták a „Stop Gyurcsány! Stop Karácsony!”-kampányukat „Stop Gyurcsány! Stop Márki-Zay!”-ra. Ezt akár még logikusnak is lehetne nevezni, hiszen ha minden és mindenki mögött Maga A Sátán Gyurcsány Ferenc áll az ellenzéki oldalon, akkor nyilván Márki-Zay Péter mögött is. Ugyanakkor, valószínűbb az a prózai magyarázat, hogy ahogyan sokan mások, Rogán Antalék sem számítottak még pár héttel ezelőtt Márki-Zay győzelmére, így valamit gyorsan kezdeni kellett a hosszú ideje százmilliók, sőt, talán milliárdok eltapsolásával Gyurcsányra és Karácsonyra felépített kampánnyal, és hát összesen ennyire futotta.

Nehéz ott igazán kreatívnak lenni, pláne gyorsan, ahol évek óta ugyanazoknak a végtelenségig leegyszerűsített mondatoknak és üzeneteknek a mantrázása megy.

A „Stop Márki-Zay”-feliratot látva mondhatjuk tehát, hogy nincs benne semmi meglepő, mert hát valóban nincs. Ugyanakkor mégis van az a helyzet, amikor ez az egész agyrém képes meglepni az embert: akkor, amikor szegedi fideszes képviselők is büszkén odaállnak az egyébként is végtelenül gagyi transzparens mellé, amin ott virít a stoppolás. Nyilván utasításba van adva az ilyesmi a kormánypártnál, úgyhogy egyrészt nem nagyon tehetnek mást, és önálló gondolatokat egyébként sem nagyon lehet számon kérni a helyi fideszeseken már ki tudja, mióta, másrészt mégis van valami megdöbbentő és elkeserítő ebben az egészben.

Merthogy az a Mihálffy Béla áll büszkén a transzparens mellett, akinek a hírek szerint a legnagyobb esélye van jelenleg arra, hogy jövő tavasszal a 2-es választókörzetben B. Nagy László helyett induljon az országgyűlési képviselői mandátumért. Ez pedig arra is jól rávilágít, hogy kábé milyen kampányra számíthatunk itt Szegeden is a Fidesztől.

Az országos központ által tollba mondott, a YouTube-on, a Facebookon, és az összes létező helyen orrvérzésig tolt propagandaüzenetek végtelen szajkózására, a valóság szemrebbenés nélküli elferdítésére, gátlástalan karaktergyilkolászásra, hazudozásra, mindeközben pedig nulla érdemi reakcióra az ország és Szeged valódi ügyeivel kapcsolatosan.

Ezek szerint a Fideszben senkinek sem tűnt fel, hogy ez a tempó és stílus Szegeden eddig sem vált be, vagy ha mégis feltűnt, akkor tényleg csak erre képesek.

Ezen pedig akár még nevetni is lehetne, ha nem lenne már most végtelenül lehangoló, hogy a jelek szerint Szegeden sem ússzuk meg, hogy ezeket a fárasztó, elkeserítő marhaságokat orrba-szájba tolják nekünk a következő fél évben, hiába próbálunk meg mi itt másképpen élni.

Már nagyon várom, hogy túl legyünk ezen az egészen.

kmn

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Fidesz Gyurcsány Ferenc kampány KDNP Márki-Zay Péter Mihálffy Béla Német Ferenc Orbán-kormány propaganda Rogán Antal Stop Gyurcsány! Stop Karácsony! szegedi Fidesz választás választás 2022 választási kampány

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés