Hirdetés
Hirdetés
Túl a városon 2021. október 16. 17:55

Egyre több embernek van elege a lopásból – Zsadányi Nagy Csaba olvasói levele

Ha lenne jövőbe látó gép, mindenki, még a legelvakultabb fideszesek is jól láthatnák a 2022-es új táblákat: Elég volt! Stop Fidesz! Hiába íratta alá szaporításként hárompéldányos indigóval a narancssereg az íveket, és írta alá személyesen Orbán Viktor is a saját magának címzett stopos levelet, mégis az előválasztás a sikeresebb. Ébred az ország, egyre több embernek van elege a hazugságból, a lopásból. Budapesten járt az unió emberjogi bizottsága, de Orbán nem ért rá, neki a megbukott szabad pálinkafőzést kellett ünnepelni.

Több mint 633 ezer ellenzéki szavazó mozdult meg, és jelezte: változást, kormány- és rendszerváltást akar. Viták ugyan vannak a megvalósítás, az elszámoltatás módjáról, de a kétharmados betonfal abban hasonló az 1927–1932 között a francia–német és az olasz–francia határ védelmére épített Maginot-vonalhoz, hogy megkerülhető. Más is megmozdult, nem csak az ellenzéki szavazók: Orbán Ráhel és Tiborcz István gyerekestül Spanyolországba költözött...

A Fidesz mániája a számháború, állítják, soha ennyire jól még nem ment a rendszerváltás óta! Dübörög az ország gazdasága, a legtöbb stadion mellett, azt messze leelőzve, itt épült a legtöbb templom. A csúnya ellenzék által pénzkidobásnak minősített vadászati világkiállítás (halászati olcsóbb lett volna: üvegfolyosók a Dunában és a Balatonban, pár kukac egy konzervdobozban stb.) 70 milliárd forintja csak úgy vonzza a látogatókat: a Hubertustól fellelkesült kormánybiztos szerint már 600 ezer felett van a látogatók száma. Igaz, sok iskolában kötelező volt megvenni a négyezer forintos kirándulójegyet, de a belépőért már nem kellett fizetni. Hogy hányan maradtak inkább a kötelező kirándulás helyett az iskolában, a „hatalmas” látogatószám hány százaléka volt ingyenes, azt ötven évre titkosították, de már tudjuk, nagyon megérte (valakinek). Kong az ürességtől a konferenciaterem (húsz fő a kétszáz férőhelyes teremben), a BNV-k idején zsúfolt parkoló, és szerintem a bevételi pénztár is.

Megtörtént az évtized esküvője! Olyan cipőket, ruhákat láthattak az erdő mélyén a beavatottak, és olyan ételeket és italokat ehettek és ihattak, amit eddig elképzelni sem tudtunk. Tellett a vőlegény megfiatalítására és a testőrségre is, de az újságírók nem mehettek be, még képesek lettek volna enni a homár-mangó krémfreschből, a fésűkagyló-wakaméból, a konfitált libamájból vagy az ázsiai wagyubélszínből. A világ legdrágább marhahúsából annyiba kerül egy kilogramm, mint amennyit az átlag magyar keres egy hónap alatt.

Zsadányi Nagy Csaba

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: olvasói levél Szegedi Tükör Zsadányi Nagy Csaba

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés