Hirdetés
Hirdetés
Szegeden 2021. október 15. 13:17

Szemétszedés a Laposnál: a szemléletformálás fontos Mihálik Edvin szerint

Képriport
Az önkormányzat a nagy és jelentős környezetvédelmi beruházásai mellett nagyon fontos, hogy a helyben élők környezettudatosságát fokozzák. A pénteki szemétszedés a Laposon ezt is szolgálta.

A Vörösmarty Általános Iskola három osztály, megközelítőleg kilencven diák szedte a szemetet pénteken a Belvárosi hídról nem messze, a Laposon. Nagyon fontosnak tartom a szemléletformálást. Azt gondolom, hogy azok a gyerekek, akik másfél óráig szedik a szemetet, a jövőben nagyon meggondolják, hogy szemeteljenek-e – nyilatkozta a helyszínen hírportálunknak Mihálik Edvin, a város zöldügyeket felügyelő tanácsnoka.

Az önkormányzati képviselő a vörösmartys gyerekekkel beszélgetve elmondta, hogy a műanyag hulladékokkal való szemetelés azért is roppant káros, mert az ilyen anyagok több száz év alatt bomlanak le, szemben például az almacsutkával.

Az önkormányzat sokat tesz a környezetvédelemért és a klímacélok teljesítéséért – fogalmazott Mihálik Edvin. Hozzátette: ezt szolgálja a geotermikus fűtésrendszer helyi kiépítése, az elektromos tömegközlekedés fejlesztése, a városi kerékpáros közlekedés lehetőségeinek bővítése és színvonalának emelése, és a Zöldváros-program egésze.

Emellett roppant fontos a szegediek szemléletformálása, annak tudatosítása, hogy személyeként milyen sokat tehetnek a környezetvédelemért és klímaváltozás elkerüléséért. Ha városként foglalkozunk ezzel a témával, foglalkozzunk ugyanezzel egyénenként is – nyomatékosított az önkormányzati tanácsnok.

Az a cél, hogy a környezetvédelmi beruházások eredménye és a személyes, az egyénekre lebontott környezetvédelem tevékenységei összeérjenek. Tekintsen mindenki felelősséggel a klímaváltozás kapcsolatos kérdésekre Szegeden.

Ezt a célt szolgálta a pénteki, a Vörösmarty Általános Iskola diákjai bevonásával a Laposon folytatott szemétszedés. Az ebben részt vevő gyerekek iskolai tananyagában kiemelt helyet foglal el a környezetvédelem.

Lelkesedésüket és ügyszeretetüket látva kicsit nyugodtabban tekinthetünk a jövőbe.

B. P.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Lapos Mihálik Edvin szemétszedés Vörösmarty Mihály Általános Iskola

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés