Hirdetés
Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Túl a városon
  • Orbán Viktor a Kossuthon: A feleségem is azt mondja, ne a kazánt tekerjük fel, hanem vegyünk fel még egy pulóvert
Túl a városon 2021. október 15. 07:31

Orbán Viktor a Kossuthon: A feleségem is azt mondja, ne a kazánt tekerjük fel, hanem vegyünk fel még egy pulóvert

Milyen laza dolgot lehet mondani a csillogó szemmel ujjongó Nagy Katalin mikrofonállványnak Feri bátyám nyolcvanasa után?

ELHANGZOTT A SZABÓ CSALÁD. ILLETVE... VÉGE A MINISZTERELNÖKI MEGMONDÁSNAK

7:58 Rá akarjuk venni az Európai Bizottságot, hogy megemelje a gépjárműadókat és a házak adóit. „Azt kell megnézni, ki nyer a szennyezést okozó üzletágakon, abból a profitból kell egy bizonyos rész a klímavédelemre használni.”

7:56 Virágcsokrokkal, plüssmacikkal, fogadóbizottságokkal nem lehet megvédeni a migránsoktól a határt. Ezért is kell erős vezető. „Nem lehet menedzselgetni intézeteket” – vélekedett Orbán Viktor. A mostani világ, amiben élünk, ez a „lágy, puhány, uniszex világ használhatatlan”. A járványt nem megérteni kell, meg kell fékezni az oltásokkal, a migránsokat meg kell akadályozni, hogy bejussanak. Ez a különbség nyugat és közöttünk, hogy mi megfékezünk – mindent, Orbán Viktor szerint.

7:53 Rezsiárak égben levése: nyugaton kezdenek az egekbe szökni, bezzeg nálunk, rezsiharcosoknál... Ha piaci lenne az ár a gáz- és árampiacon, akkor közel 400 ezer forinttal többet fizetnénk, mondta Orbán Viktor. „Brüsszel nem csinált semmit, most megfejelik a dolgot egy Timmermansszerű biztossal. Egyetértünk a klímavédelemmel, de azt úgy kell csinálni, hogy a klímaromboló nagy nemzetközi cégekkel kell ezt megfizettetni. A V4-ekkel vagyunk összeesküvésben, megállapodtunk, nem járulunk hozzá az uniós áremelésekhez.”

7:47 – Egy hiba beismerése szellemi és lelki nagyvonalúságot jelent, ez ma hiányzik a világ- és az európai politikából is – ezt a kerítésépítés kapcsán jegyezte meg Orbán Viktor.

7:46 „Mi mindig egy ütközőzóna voltunk nyugatnak.” A törökök ellen is így volt már, de a szovjetek ellen is ez volt, historizált a miniszterelnök.

7:44 „A németek a barátaink, sok szép évet húztunk le együtt, de minidig az a kérdés, mit akar Németország Európában, egy német Európát akarnak, vagy egy sokszínűt. Most egy német Európát akarnak. Ez a magyar életösztöntől olyan messze van, mint Makó Jeruzsálemtől. Ezért összekapjuk magunkat, megfeszülünk, ellenállunk” – mondta Orbán Viktor.

7:42 Bakondy böszmesége a következő téma. – Brüsszel nem bízik saját magában, ezért „melegítik fel” a kötelező kvótát, mert a saját asszonyaik nem képesek elég gyereket szülni. „Németbe”, ez megoldás, szerint darab-darab, a szállítószalag mellett a népesség utánpótlása, mindegy, hogy ázsiai, vagy afrikai az a gyerek – így gondolkodik Németország és Franciaország. A nyugati gőgből van az is, hogy nem érik be azzal, hogy sikeresek, ragaszkodnak ahhoz is, hogy nekik van igazuk.

7:40 Orbán nem szereti azokat a sportriportereket, akik a 67. percben már spekulálnak a meccs végéről... Ezt a magyar vakcinafejlesztés kapcsán mondta, egyúttal azt is mondta kétszer is, Szijjártó Péternek igaza van.

7:38 A maszk nem véd meg bennünket. Jó, ha van nálunk, de az igazi megoldás az oltást.

– Van elég vakcina?

– A nyáron felkészültünk. Mindenünk van, orvosunk, ápolónk is – jegyezte meg Orbán Viktor. Utóbbin ne nevessenek, kérem, és ne vágják földhöz az okos eszközüket, enm ér annyit ez a kijelentés.

7:36 Nem abból kell kiindulni, egy éve mekkora volt a veszély. „Azt kérem mindenkitől, ne kockáztasson!” Majd azt mondta, a harmadik oltás felér egy életbiztosítással.

7:35 Koronavírus-járvány – hírek Romániából. Jó, hogy nálunk még nincsenek betegek a folyosókon. Van még újabb ötlet az oltásellenesek meggyőzésére?

Kelet felől mindenképpen bekeríti a negyedik hullám Magyarországot – mondta Orbán Viktor.

 

Korábban írtuk:

Figyeljük a reggeli rádiójátékot, higgye el, bőven elég, ha ezt elolvassa.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: járvány koronavírus Kossuth Rádió miniszterelnök MTVA Nagy Katalin Orbán Viktor pandémia világjárvány

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés