Hirdetés
Hirdetés
Szegeden 2021. október 15. 06:52

Itt az első ködriadó

Egyre őszebb van, ez is jelzi. Mázli, hogy ma nem sokáig tart, gyorsan kisüt a nap.

Kiadta erre az őszre az első fokú ködriadóját az Országos Meteorológiai szolgálat, rögtön az ország több mint felére: a komplett Alföld, a Mecsek, a Tolnai-dombság, az Északi-középhegység, leszámítva a Nógrád megyei részeit ködben van, volt. Az első fok azt jelenti, hat óránál rövidebb ideig tart a ködös idő, miközben a látótávolság pár száz méterre csökken. Most még elsősorban lakott területen kívül érzékeljük a ködöt, Szegeden se sok van belőle. Olyannyira nem, hogy elvileg az egész délelőtt a napsütésről szól. Délután aztán egyre felhősebb lesz az ég, estére teljesen beborul. A levegő tizennégy fokig melegszik fel, a szörnyű az, hogy

fagypontról.

Esőre nem kell készülnünk, a szél észak-északkeletről indul, fúj északkeletről és északról is, délután egészen érezhetően.

A levegőminőség újra csak közepes, megint elég sok szálló por a levegőben.

A pollenek mennyisége egy ideje változatlan, szerencsére kevés van belőlük a levegőben, és egyre kevesebb allergén növénytől származnak ezek a pollenek.

Ez sem egy klasszikus sétálós, andalgós péntek lesz, sokkal inkább alkalmas filmes maratonozás megkezdéséhez. Mondjuk nézzék meg a Hobbitot, rendezői változatban, blue ray-en. Vagy daráljanak sorozatokat.

gszl

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: felhő időjárás köd meteorológia napsütés Országos Meteorológiai Szolgálat ősz pollen pollenkoncentráció pollenszezon szél

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés