Hirdetés
Szegeden 2021. október 14. 12:58

Botka László polgármester hivatalában fogadta Markku Virri finn nagykövetet

A finn nagykövetet, aki először járt Szegeden. Jóllehet 2018-ban nevezték ki, a koronavírus-járvány eddig korlátozta a Markku Virri személyes találkozóit.

Hirdetés

A látogatásnak különös hangsúlyt adott, hogy Markku Virri Finnország legnagyobb egyetemi városában, Turkuban diplomázott matematika és nemzetközi tanulmányok szakon, és egy ideig ott is dolgozott kutatóként.

(fotók: Szabó Luca)

Szeged ötven éve ápolja kapcsolatait Turkuval, amellyel 1971-ben írta alá a testvérvárosi megállapodást. Szeged és Turku önkormányzata, intézményei között szoros és élő az együttműködés. A jubileumi évforduló alkalmából például kiállítás nyílt a finn testvérváros főkönyvtárában, amely a szecessziós stílusú szegedi zsinagógát és Szeged zsidó építészeti örökségét mutatja be.

A találkozón a szegedi fejlesztésekről és a város előtt álló lehetőségekről beszélgetett a polgármester a nagykövettel, akit különösen érdekeltek a zöldberuházások, főleg az Európában egyedülálló geotermikus beruházás. Szót ejtettek Európa jövőjéről, Magyarország uniós szerepvállalásáról és a jelenlegi magyar közéletről is.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Botka László Finnország testvérváros Markku Virri Turku Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés