Hirdetés
Szegeden 2021. október 14. 10:05

Szegedi Karácsonyi Hetek: novemberben újra kigyúlnak az ünnepi fények

Tavaly a koronavírus-járvány miatt elmaradt a karácsonyi vásár, idén, ha a jogszabályok addig nem szigorodnak, november 26-ától ismét együtt tölthetjük az adventi készülődés időszakát több belvárosi helyszínen.

Ott van már az óriáskerék a Széchenyi téren, és a tervek szerint januárig minden nap várja a magasba vágyókat. A téren november 26-án egy gasztroudvar nyílik, ahol forró italok és más finomságok várják a szegedieket.

– Kézművesekkel, kereskedőkkel, ajándékvásárlási lehetőséggel idén a Dóm téren találkozhatnak az érdeklődők – mondta Rácz Attila, a Szegedi Karácsonyi Hetek programjait szervező Szegedi Városkép és Piac Kft. ügyvezetője.

A családi és gyermekprogramok helyszíne a Mesés Kastély lesz, ahol minden nap programmal várják a legkisebbeket, de terveznek táncházakat és más eseményeket is. Szintén a gyerekek nagy örömére idén is lesz szalmalabirintus, valamint itt lehet majd játszani az óriás építőkockákkal is.

– Lesznek vendéglátósok és forralt borosok, tervezünk fényfestést, tűzzsonglőr-bemutatókat és zenés produkciókat is a Dóm térre, így a karácsonyi ajándékvásárlás idén is számos élményelemmel párosul majd. Természetesen lesz óriás adventi koszorú is, ahol közéleti személyiségek és az egyházak képviselői közösen gyújtják majd meg a gyertyákat vasárnaponként – sorolta Rácz Attila.

A Klauzál téren és a Dugonics téren is lesznek vendéglátósok, előbbi helyszínen a város karácsonyfája, a szökőkútnál pedig az óriás rénszarvas és a Mikulás a szánjával várja az arra sétálókat.

– Bízunk benne, hogy idén már semmi nem szól közbe, és ismét együtt ünnepelhet a város november végétől, egészen szentestéig – mondta a Szegedi Városkép és Piac Kft. ügyvezetője.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Dóm tér Dugonics tér Klauzál tér Rácz Attila Széchenyi tér Szegedi Karácsonyi Hetek Szegedi Városkép és Piac Kft. Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés