Hirdetés
Szegeden 2021. október 14. 06:45

Eső, felhő, derű

Ahogy haladunk előre a csütörtökben úgy csökken a valószínűsége az esőnek, úgy lesz egyre több a napból, sőt a nyolcnapos Holdat is egészen sokat, sokáig láthatjuk.

Hirdetés

A délelőtt közepéig még lehet egy-két zápor, de inkább csak azért, hogy ma se induljunk el esernyő, esőkabát nélkül. Az esőfelhők aztán szép lassan elballagnak, ám ekkor nem derül ki teljesen az égbolt, a napot még bőven takarják majd gomolyfelhők. Sötétedés után viszont ezek is elvonulnak, kitisztul az ég, lehet figyelni a csillagokat, és a nyolcnapos Hold is könnyen észrevehető, még fényszennyezésben is. A levegő öt fokról tízig melegszik föl, lehetne kicsit melegebb, de nincs mit tenni, át kell állni jönnek a hidegek, majd lassan a fagyok is ideérnek. A szél északnyugaton kezd, majd északról fúj közepesen erősen a nap jelentős részében, hogy sötétedés körül észak-északnyugati irányra váltson.

A levegőminőség végre újra jó.

A pollenkoncentráció meg egyre jobb.

Négy öt-fokkal melegebb lenne, akkor egy egészen príma őszi napunk lenne. Így sem rossz, persze ez az októberi csütörtök.

gszl

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: eső felhő időjárás meteorológia napsütés Országos Meteorológiai Szolgálat ősz pollen pollenkoncentráció pollenszezon szél zápor Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés