Hirdetés
Szegeden 2021. október 13. 17:47

Akcióban a szegedi oroszlánok: harminc számítógép ajándékba

Képriport
Összesen harminc számítógéppel és a hozzájuk tartozó jogtiszta szoftverekkel támogatják a hátrányos helyzetű, valamint a roma fiatalokat Szeged Első Lions Clubja. És nem csak ezzel.

Hirdetés

Tehetséges és segítségre szoruló fiatalokat támogat elsősorban asztali számítógépek adományozásával a Szeged Első Lions Clubja, amelynek képviseletében Bella Zsolt soros elnök és Németh István klubtag adományozott hat számítógépet szerdán a Radnóti Miklós Kísérleti Gimnáziumnak.

A szegedi középiskola az Arany János Tehetséggondozó Program keretében használja fel a jövőben az adományt. A hátrányos helyzetű diákok részére indított program keretében az elmúlt félévben már tíz számítástechnikai eszköz kaptak radnótis diákok a szegedi oroszlánoktól – mondta el a szerdai átadó ünnepségen Bella Zsolt.

E mellett másban is segít a Szeged Első Lions Clubja a Radnóti diákjainak. Két tanulónak nyújtanak tíz hónapon keresztül 15 ezer forintos ösztöndíjat, összesen 300 ezer forint értékben.

A gimnázium igazgatóhelyettese, Csányi Sándor rövid beszédében elmondta, hogy a korábban kapott gépek a digitális tanrend időszakában különösen nagy segítséget jelentettek. Alapvetően azért, mert több hátrányos helyzetű diákjuknak nem volt, vagy nem megfelelőn minőségű volt a számítógépe. Így nem, vagy csak nehezen tudtak volna bekapcsolódni az online oktatásba.

Az igazgatóhelyettes mind ehhez hozzátette: nem tudni ma, hogy szükséges lesz-e átállni a járványhelyzet súlyosbodása miatt a digitális oktatásra, de ezt az eshetőséget az adományok miatt a korábbiaknál lényegesen felkészültebben várhatják.

Az adományok átadása Kiskundorozsmán a roma fiatalok felzárkóztatását segítő Korinta Alapítvány tanodájában folytatódott. Itt 24 db számítógépet adományozott Szeged Első Lion Clubja a Szegedi Korai Fejlesztést és Integrációt Támogató Alapítványnak, ezzel járulva hozzá a helybeli roma diákok oktatásához.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: adomány laptop számítógép Szeged Első Lions Club Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés