Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Szegeden
  • 462 családnak segít tűzifával Szeged önkormányzata: elkezdték kihordani a téli tüzelőt
Szegeden 2021. október 13. 15:49

462 családnak segít tűzifával Szeged önkormányzata: elkezdték kihordani a téli tüzelőt

Képriport
Szentmihályon két portán jártunk, ahol már ott van Szeged adománya. Mindkét helyen azt mondták, nagy segítség jelent a tűzifa.

Hirdetés

Kolompárné Csejtei Judit három gyermekét és egy unokáját neveli szentmihályi házában a vasúti töltés mellett; három gyermeke már nagykorú, ők már kirepültek. A népes családnak nagy segítséget jelent, hogy Szeged néhány hétre való tűzifával támogatja őket.

– Be kellett már gyújtanunk szeptember végén, hideg a lakás. Szombaton hozták ki a fát, mi raktuk oda egy halomba – mondta Kolompárné. Az asszony elmondta, régóta kap így segítséget az önkormányzattól, ezúttal is bement a polgármesteri hivatalba, kitöltötte a papírt, beadta, és várta az elbíráslást.

Kolompárné Csejtei Judit. Kattintson fönti képünkre, nézze meg galériánkat! (fotók: Iványi Aurél)

Örült a tüzelőnek Szakál Józsefné is. Az unokájával hordta be fedett helyre, az önkormányzattól kapott fát. – Tegnap tudtuk behordani, szombaton kaptuk meg, ő betalicskázta, én meg felraktam. Mindig fával tüzeltünk, sose fűtöttünk gázzal. Három éve kértem először segítséget, a lányom segített. Magamtól sosem kértem volna, nem vagyok az a típus. Ő unszolt, hogy „anya, miért nem próbálod meg?!” Bementünk az önkormányzathoz, kitöltöttem a papírokat, ennyit kellett csináljak – mondta Szakálné. Az asszony tizennégy éve él egyedül Szentmihályon, minden segítségnek örül. Az egész házat már régóta nem fűti, nem is lenne értelme, egy szobát, a konyhát és a folyosót fűti a kazánjával.

– Nekem két hónapig elég lehet ez a fa, így, hogy egy kályhával fűtök – mondta Szakál Józsefné.

Szakál Józsefné

A fát egyébként rendszeresen megveszi a családdal már májusban, akkor olcsóbb is és könnyebb is beszerezni. – Volt, hogy akkor is vártam akár egy hónapot is, de ha most kezdenék hozzá biztos, hogy tovább tartana beszerezni. Olvastam, hogy idén lehet gond a tűzifával.

gszl

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Szentmihály szociális támogatás tűzifa Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés