Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Művház
  • „Így hívták a mamánkat is, Ferencz Józsefnének, ezért is néztük meg a kiállítást!”
Művház 2021. október 13. 13:34

„Így hívták a mamánkat is, Ferencz Józsefnének, ezért is néztük meg a kiállítást!”

Képriport
Harmincezredik látogatóját köszöntötte a Móra Ferenc Múzeum Sisi-kiállítás, ami nagy kiállítássá vált ezzel a látogatószámmal. Reménykednek abban is, negyvenezren is eljönnek megnézni az Erzsébet királynéról szóló tárlatot.

Hirdetés

Alig hat héttel azután, hogy a húszezredik látogatóját köszönthette a Sisi-kiállítás a Móra Ferenc Múzeumban, ma üdvözölhették a harmincezrediket és a harmincezeregyediket is, két, Szegeden tanuló egyetemistát.

Fogas Ottó múzeumigazgató a köszöntőjében azt is elmondta, ezzel a látogatószámmal nagy kiállítássá vált a Sisi-kiállítás. Ez azt jelenti, hogy nemcsak Szegedről, illetve Csongrád-Csanád megyéből érkeznek a látogatók, nemcsak „mi adjuk össze” ezt a nézőszámot, hanem az ország más részéről is jöttek, jönnek megnézni a tárlatot. A két „jubileumi” látogató egy veszprémi és egy székesfehérvári egyetemista volt, unokatestvérek, együtt jöttek, együtt vették át a múzeum ajándékát:

  • Bakter Veronika negyedéves angol–történelemtanár szakos egyetemista és
  • Ferencz Katalin negyedéves joghallgató

mosolyogva köszönte meg Fogas Ottónak a Sisi-albumot, a képeslapokat, a noteszt, a tollat, a hűtőmágnest, a kulcstartót és a Határtalan Régészet magazint tartalmazó csomagot. Kiderült Katalin először járt a múzeumban – kiállításon. Első élménye a Kultúrpalotában a Partián rendezte országgyűlésiképviselő-jelölti vita volt. Veronika amikor elsős volt, akkor nézte meg először egy barátnőjével az egész múzeumot.

Fogas Ottó múzeumigazgató és a két jubiláns látogató: Ferencz Katalin és Bakter Veronika. Kattintson fönti képünkre, nézze meg Iványi Aurél galériáját!

– Az egyik, ami miatt nagyon csábító volt most a kiállítással kapcsolatosan, az a kedvezményes SZTE-s belépőjegy. A másik fontos ok pedig, amiért eljöttünk, hogy a mamánkat is Ferencz Józsefnének hívták. Emiatt is fordulunk szeretettel Sisi felé... – mondta Katalin, aki arról is beszélt, érdeklődnek a történelem iránt, „szívesen megnézünk női ruhanemű dolgokat, női vonalon ez nagyon érdekel, de Sisi, mint hercegnő is nagyon érdekelt minket.”

A hallgatók elmondták, a kiállításon Sisi személyiségét is megismerhették, fontos volt Erzsébet királynénak „a sport, a divat, az egészségének meg a külsejének a fenntartása”. – A történelmi személyek jelentős részéről ilyet nem nagyon tudunk. Jó volt az embert is látni – mondták.

gszl

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Fogas Ottó Határtalan Régészet kiállítás Móra Ferenc Múzeum Partizán Sisi-kiállítás Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés