Hirdetés
Szegeden 2021. október 13. 11:13 Forrás: Szeged Televízió

Dull Szabolcs a Témában: Érzelemdús hitvita kezdődött az ellenzéki oldalon

Miben bízhat Dobrev Klára és miben Márki-Zay Péter? A nagy csata vasárnapra dől el, az esélyeket Dull Szabolccsal, a Telex főszerkesztőjével elemezte Balogh Judit, a Szeged Televízió hírigazgatója a keddi Témában.

Hirdetés

Hazugságvád, gyűlöletkampány emlegetése – idáig fajult az üzengetés Dobrev Klára és Márki-Zay Péter között. A felkorbácsolt kedélyek velejárói egy előválasztási küzdelemnek, de vajon elfelejtik-e majd a szavazók a jövő évi választásig az előválasztás kevésbé szép pillanatait?

A Telex főszerkesztője öt-öt pontban foglalta össze azokat a tényezőket, amikben Dobrev Klára, illetve Márki-Zay Péter bízhat, ennek mentén kezdtek beszélgetni az előválasztás második fordulójáról.

– Egy kétszereplős játékká alakult az előválasztást, a második fordulót mind a ketten meg is nyerhetik a miniszterelnök-jelölti választást. Ennek kapcsán szedtem össze öt-öt körülményt, amikben bízhatnak – mondta Dull Szabolcs, a Telex főszerkesztője a Szeged Televízió Téma című műsorában.

Dull azt is mondta, a választások a narratívák csatájáról szólnak, mind a két jelölt a saját narratívájára építi fel a kampányát. Márki-Zay arról beszél, hogy Gyurcsány Ferenchez köthető jelölt induljon Orbán Viktor ellen, mert a Gyurcsányellenesség az egész ellenzék esélyét rontja. Dobrev Klára meg arról beszél, ő a kompetensebb jelölt. Mindenhol állnak mögötte, tud majd kormányozni.

Karácsony Gergely visszalépése nem eredményezett egyértelmű mozgást, ezért is nyílt a küzdelem.

Veszíthettek-e szavazókat az elmúlt napokban a jelöltek? Az első két nap alapján ezt egyáltalán nem lehet kijelenteni, nem ábrándultak ki az ellenzéki szavazók, hiszen csúcsokat dönt a részvétel, egyáltalán nem elképzelhetetlen, hogy többen szavaznak majd, mint az első fordulóban.

Márki-Zay Péter azért is tudott megerősödni, mert Karácsony Gergely elkezdett tárgyalni vele, és felhúzta a saját szintjére. Most meg azzal erősödött még tovább, hogy Dobrev Klára elkezdett foglalkozni vele, sajtótájékoztatót tartott róla, miközben korábban nem foglalkozott egyetlen ellenfelével sem. Az is nagyon érdekes, hogy amíg Karácsony Gergely beállt Márki-Zay Péter mögé, addig az őt támogató pártok már nem, sőt, sokan Dobrev Klárát támogatják.

Nézzék meg (újra) a beszélgetést!

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Balogh Judit Demokratikus Koalíció Dobrev Klára Dull Szabolcs ellenzéki előválasztás előválasztás Márki-Zay Péter Mindenki Magyarországa Mozgalom miniszterelnök-jelölt Szeged Televízió Telex Téma választás választás 2022 Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés