Hirdetés
Túl a városon 2021. október 12. 18:38

Orbánék szigorúbban szabályozzák a főzést, mint a gyógyítást az MSZP szerint

Egy nemrég hatályba lépett kormányrendelet szerint a vendéglátóhelyeken, büfékben csak szakképzett dolgozók készíthetik az ételeket.

Hirdetés

A gyógyításnál és az oktatásnál szigorúbb vendéglátóipari képesítési követelmények ellen tiltakozott az MSZP elnökhelyettese kedden. Komjáthi Imre az MSZP Facebook-oldalán közvetített online sajtótájékoztatón emlékeztetett arra, hogy egy kormányrendelet szerint a vendéglátóhelyeken csak szakképzett dolgozók készíthetik az ételeket.

Szerinte az csak Orbán Viktor miniszterelnök beteges világában történhet meg, hogy a főzést szigorúbban szabályozzák, mint a gyógyítást.

Mint mondta, idén júniusban Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere olyan rendeletet hozott, miszerint orvosi végzettség nélkül is tarthat egy mentőtiszt vagy egy ápoló háziorvosi ügyeletet. Az a rendelet pedig egyéves, ami alapján az is alkalmazható tanárként, akinek nincs tanári diplomája.

A szocialista politikus szerint a rendelet padlóra küldi a már most is munkaerőhiánnyal küzdő vendéglátóipart. Szerinte ha a rendeletet be kell tartatania az éttermeknek, cukrászdáknak, akkor 90 százalékuk be fog zárni, az pedig kétséges, hogy a kormány az ígéretének megfelelően valóban módosítja-e a kormányrendeletet.

Komjáthi Imre közölte: még nem tudni, milyen mutyi van az intézkedés mögött. Talán valamelyik haver most indít jópénzért gyorstalpaló képzést és így akarják hozzá beterelni az embereket, vagy esetleg jönnek a nemzeti éttermek, cukrászdák? – tette fel az erősen retorikainak tűnő kérdést.

Komjáthi Imre teljes videóját itt lehet megnézni:

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Komjáthi Imre MSZP vendéglátás büfé étterem felszolgáló lángos munkáltató munkavállaló Orbán-kormány rendelet szabályozás vendéglátóipar Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés