Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Szegeden
  • Pályázatot hirdet az önkormányzat tehetséges, szociálisan rászoruló középiskolás diákoknak
Szegeden 2021. október 12. 12:16

Pályázatot hirdet az önkormányzat tehetséges, szociálisan rászoruló középiskolás diákoknak

Idén is meghirdeti az Esélyt a középiskolás tehetségnek elnevezésű pályázatát a város. Az önkormányzat így is támogatni kívánja a tanulmányi téren jól teljesítő, művészeti, sport, illetve egyéb társadalmi tevékenységet folytató, szociálisan rászoruló középiskolás diákokat. November 12-ig lehet jelentkezni.

Hirdetés

Az ösztöndíjban olyan szegedi középiskolában vagy szakképző iskolában tanulmányokat folytató, Szegeden bejelentett lakóhellyel rendelkező diák részesülhet, akinek az előző tanév végi tanulmányi eredménye legalább a 4,00 átlagot elérte, és a vele egy háztartásban élők egy főre jutó havi jövedelme nem haladja meg a mindenkori bruttó minimálbér 80 százalékát.

A pályázat elbírálása során előnyben részesül az, aki 2020. szeptember 1. utáni nemzetközi vagy hazai versenyen az első húsz, megyei vagy városi versenyen az első tíz helyezett között végzett, a sportban vagy valamilyen művészeti ágban kimagasló tehetséget mutat, vagy speciális segítő munkát végez tanuló társai érdekében.

A pályázat elbírálásáról a bíráló bizottság javaslata alapján a polgármester dönt.

A támogatás összege egyszeri maximum 50 ezer forint, amelyet az ösztöndíjszerződés aláírását követő 15 napon belül az önkormányzat az ösztöndíjas bankszámlájára átutal.

A pályázatokat postai úton a Polgármesteri Hivatal Humán Közszolgáltatási Iroda Művelődési Osztályára (6720 Szeged, Széchenyi tér 10.) kell benyújtani.

A borítékra írják rá: ,,Esélyt a középiskolás tehetségnek.”

A részletes tájékoztató és pályázati adatlapok letölthetők az önkormányzat honlapjáról.

Beadási határidő: 2021. november 12.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: pályázat Esélyt a középiskolás tehetségnek önkormányzati támogatás szegedi önkormányzat tehetséggondozás Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés