Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Szegeden
  • Segítsen Szegednek! Egy kérdőívet kell kitölteni, bármelyik Nemzeti Konzultációnál több értelme van
Szegeden 2021. október 12. 07:26

Segítsen Szegednek! Egy kérdőívet kell kitölteni, bármelyik Nemzeti Konzultációnál több értelme van

Ha válaszol, javaslatot tehet arra, hogy 2027-ig az elérhető, elnyert uniós fejlesztési forrásokat hogyan használja fel Szeged.

Hirdetés

Október 17.

Eddig lehet kitölteni ezt a kérdőívet.

Miért érdemes kitölteni?

Folyamatban van Szeged 2021–2027-es uniós fejlesztési forrásainak felhasználását is megalapozó Fenntartható Városfejlesztési Stratégiájának az elkészítése. A stratégiai tervezés partnerségi alapon zajlik, amihez a szegediek véleményét is szeretné megismerni az önkormányzat – ennek a kérdőív kitöltésével válaszolhat.

A kérdőív kitöltése anonim és önkéntes, az eredményeket összesítve használják fel és értékelik ki.

Miért van erre szüksége a Fenntartható Városfejlesztési Stratégiára Szegednek?

Az Európai Unióban a 2014–2020-as programozási időszak során a kohéziós politika kötelezővé tette a fenntartható városfejlesztést. Minden tagállamban az Európai Regionális Fejlesztési Alap (ERFA) öt százalékát különítették el a fenntartható városfejlesztés céljára. Közben megerősödött az integrált megközelítés stratégiai dimenziója. Ezen túlmenően új területi eszközöket vezettek be a stratégiák városi térségekben történő megvalósításának érdekében, így az Integrált területi beruházást és közösségvezérelt helyi fejlesztést. Ezek a különböző források integrálásának és a helyi közösség bevonásának fontosságát hangsúlyozzák.

A fenntartható városfejlesztés e legfontosabb jellemzői a 2021–2027-es programozási időszakban is megmaradnak: a fenntartható városfejlesztés céljára elkülönített ERFA-támogatások legalacsonyabb mértékének hat százalékra történő növelését javasolták tagállamok.

Brüsszel ezt annyira komolyan veszi, hogy kiadott ehhez tavaly egy kézikönyvet is.

Magyarul: meg kell minket kérdezni, erre is szükség van a sikeres pályázatokhoz. Hogy mennyire vagyunk lelkesek, mennyire vesszük komolyan ezt az egészet, rajtunk múlik.

gszl

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Brüsszel EU Európai Bizottság Európai Unió ERFA Európai Regionális Fejlesztési Alap Fenntartható Városfejlesztési Stratégia Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés