Hirdetés
Hirdetés
Szegeden 2021. október 10. 08:36

Felhő- és csapadékzóna takarásában

Néhány napig csak tudjuk, hogy ott a nap a fejünk fölött, de nem látjuk.

Dél felől érkezett az a felhő- és csapadékzóna Szeged fölé, aminek köszönhetően ilyen szürke a vasárnapunk. És aminek köszönhetően várhatóan szürke lesz a hétfőnk, sőt, lehet, hogy még a keddünk is. Hatalmas esők mostani tudásunk szerint nem esnek ezekből a nagy takarókból. Ma délig lehetnek még kisebb záporok, de délután és (kora)este nem áznak meg a kutyuskák sétálás közben. A levegő tíz fokig melegszik csak fel, a szél északkeletről kezd, szép lassan elforog északig a rövidebb „útvonalon”. Nem fúj erősen.

A levegőminőség elromlott, ma újra csak közepes.

A pollenektől egymás után köszönünk el erre az évre. Egy kicsi van még belőlük a levegőben, de koránt sem annyi, mint az utóbbi hetekben.

Ez ma inkább kuckózós vasárnap. Az almás-fahéjas „mindenek” –gyertya, szobaillatosító, vagy hogy hívják azt, tea, nem sorolom tovább – talán még túlzás, annyira nincs még hideg, de az biztos, ha Shrek bonmot-ja egyáltalán nem érvényes: jobb benn mint kinn.

gszl

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: eső felhő időjárás meteorológia Országos Meteorológiai Szolgálat ősz pollen pollenkoncentráció pollenszezon szél zápor

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés