Hirdetés
Hirdetés
Szegeden 2021. október 7. 06:46

Délelőtt még eshet, délután már csak szürkeség lehet

Mediterrán ciklon kavarog a Kárpát-medencében, Szegedre éppen csak benézett, ezért nem zuhog napközben folyamatosan az eső – legalábbis a reggeli időjárási modellek szerint.

Voltam már ilyen helyzetben jó párszor. Legutóbb a kommentelők jól meg is mondták a magukét. Akkor elvileg valamikor koradélutántól kellett volna érdemben esnie az esőnek, de már délelőtt leszakadt az ég. Most az alaphelyzet fordított: a délelőtt közepéig még eshet egyszer-kétszer az eső, de utána már csak gomolyognak a szürke felhők, nem hull egyikből sem csapadék. Elvileg.

A levegő tizenhat fokig melegszik fel, a szél a nap jelentős részében kelet-északkeletről és északkeletről fúj, sokkal szelídebben, mint az utóbbi néhány napban.

A levegőminőség nem tud javulni, ma is csak közepes.

A pollenek is „egy állapotban” vannak, egyre kevesebb van belőlük, parlagfűből is, de még mindig elég sok van belőlük a levegőben ahhoz, hogy az allergiásoknak szedni kelljen a gyógyszerüket.

Azt túlzás állítani, hogy szép időnk van ezen a csütörtökön. Esernyő, esőkabát nélkül ne induljanak el!

gszl

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: eső felhő időjárás meteorológia Országos Meteorológiai Szolgálat ősz pollen pollenkoncentráció pollenszezon szél zápor

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés