Hirdetés
Hirdetés
Szegeden 2021. október 3. 10:05

Ostoba politikusok és bölcs választók – Gáti Péter jegyzete

Az előválasztás arról szólt, hogy az ellenzéki politikusok végre belátták, a szavazóik okosabbak náluk.

Ezért kell a pártvezetők helyett az emberekre bízni azoknak a jelölteknek a kiválasztását, akik jövőre ringbe szállnak majd Orbán Viktor leváltásáért. Sokan féltek persze, azt gondolták, hogy nem lehet megszervezni, hogy képtelenség lebonyolítani, hogy nem mennek majd el szavazni az emberek, hogy nem tudják majd megkülönböztetni egymástól a sok ellenzéki jelöltet.

Nem lett igazuk, sőt sok kerületben győzedelmeskedett a választók bölcsessége: elbuktak a Tóth Csabák, vereséget szenvedtek a szélsőséges nézeteket vallók, az alkalmatlanok.

Így történt Szegeden is. Szabó Sándor, aki már két alkalommal győzte le a Fideszt a városban, nem egyszerűen megverte, hanem gyakorlatilag megsemmisítette a Demokratikus Koalíció színeiben induló Binszki Józsefet. Hiába jött el kampányolni

kétszer is. Binszki akkora pofont kapott a választáson, amekkorát utoljára Botka László adott Nemesi Pálnak 2019-ben.

Nem véletlenül választottam ezt a párhuzamot! A szegediek ugyanarra mondtak nemet 2021-ben, mint két évvel ezelőtt. A Fidesz évek óta azzal próbálja meghódítani Szegedet, hogy lejáratja a várost. Hírportáljaik és politikusaik százmilliókat költenek arra, hogy meggyőzzék az itt élőket, szeretett városukban rossz élni.

Ezt az ostoba, erkölcstelen, Szeged-ellenes taktikát választotta Binszki is, amikor önkormányzati képviselő létére azt nyilatkozta, hogy a város nem fejlődik és nincsenek beruházások. Úgy látszik elfelejtette, hogy a Zöld város program keretében megújult Stefánia és Móra-park átadásán ő maga mondott beszédet.

Vagy annyira rosszul végzi a munkáját, hogy nem hallott az Európai Unió legnagyobb geotermikus fűtési rendszeréről, aminek a kivitelezése jelenleg is zajlik Szegeden.

Az pedig az ellenzéki választók szembeköpése volt, hogy a kormányváltás érdekében szervezett előválasztáson Binszki a NER közpénzen fenntartott helyi propagandamédiájának, a Szegedmának a cikkeivel támadta a városvezetést.

Nyilvánvaló, hogy ekkor már erősebben dolgozott benne a parlamenti mandátum iránti vágy, mint a városa iránti lojalitás.

Éppen az ilyen jelöltek miatt volt nagy szükség a választók bölcsességére! Mert ha olyanok indulnának el 2022-ben a Fidesz ellen, akiket csak a hatalom megszerzése érdekel, akkor teljesen mindegy, hogy ki nyer, a magyar emberek veszítenének. Aki olyan görcsösen akarja a parlamenti mandátumot, hogy ezért szembefordul a saját választóival és a legfontosabb szövetségeseivel, az nemcsak a kormányváltásra alkalmatlan, de mindenféle képviselői munkára is.

A szegediek pedig nemet mondtak erre az elvtelen hataloméhségre. Nem a pártokról szólt ez, hiszen Dobrev Klára és a DK szerezte a legtöbb voksot, hanem az egyéni alkalmasságról és értékrendről. Szegeden, Zuglóban, és még néhány helyen olyan erkölcsi győzelem született, ami a kormányváltás minden támogatójának reményt adhat. Köszönjük ezt meg az ellenzéki választóknak!

Gáti Péter

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Binszki József Budapest Demokratikus Koalíció Dobrev Klára ellenzéki előválasztás előválasztás Gáti Péter Gyurcsány Ferenc Jakab Péter jegyzet Jobbik MSZP Tóth Csaba választás választás 2022 vélemény Zugló

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés