Hirdetés
Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Szegeden
  • László Róbert választási szakértő: Sok mindenről lehet alkudni a visszalépés esetén
Szegeden 2021. szeptember 30. 12:40 Forrás: Szeged Televízió

László Róbert választási szakértő: Sok mindenről lehet alkudni a visszalépés esetén

A Political Capital munkatársa a Témában azt mondta a Fidesz kommunikációja most a kármentésről szól az előválasztás kapcsán.

Az már korábban mindenki hangsúlyozta, valószínűsítette az előválasztások kezdete óta, hogy lesz második fordulója az előválasztáson a miniszterelnök-jelölti szavazásnak, mert egyik jelölt sem szerzi meg a szavaztok több, mint felét.

– Nem szoktam nyilvánosan tippelgetni, de abszolút az volt a megérezésem, Márki-Zay Pétert alulmérik – mondta László Róbert. A választási szakértő szerint is az az életszerű, ha a második fordulóban két jelölt mérkőzik meg, azaz Karácsony Gergely és Márki-Zay Péter közül az egyik visszalép a másik javára. Ők mindketten azt szeretnék, hogy kettőjük közül kerüljön ki a végső győztes.

– Egy jó néhány napos alkufolyamat végén derül az ki, ki lép vissza a másiknak a javára. Itt szerepet játszhat a lista összeállítása éppúgy, mint a közös kormányzás kialakításának a lehetőségei – mondta László Róbert.

A Fidesz pontosan tudja azt is, Gulyás Gergely Kormányinfón mondott szavai a kármentés kategóriájába tartoznak, ahogy a kormánypártok más reakciói is. – Sok mindent lehet mondani az ellenzéki előválasztásra, de azt nem, hogy előre le lenne játszva. Nekik az a dolgok, hogy legalább a saját választóik körében elhitessék ezt.

Az előválasztás lehetőséget adott arra is az ellenzéki erőknek, hogy egy-egy témával jóval tovább foglalkozzanak, mint egyébként azt tennék, tehetnék. – A Momentum a Tóth Csaba-ügyre hegyezték ki a kampányukat, sikert értek el, ugyanilyen eset a Fejér megyei 1-es körzetben történtek. Beszéltek az off shore-cégről, érvek ütköztek, dokumentumok kerültek elő, a választópolgárok eldönthették, mit gondolnak erről. Ha olyan politikai versengési körülmények vannak, amiben számít az, ki mit követett el, vagy legalábbis ezt hogyan ítéljük meg, és mindenkinek van esély bírálni, védekezni, visszatámadni, és ez az egész nincs előre lejátszva, a választópolgárnak van beleszólási lehetősége, akkor kiderül, mégis van a dolgoknak következménye – mondta László Róbert.

Nézzék meg (újra) a beszélgetést! László Róbertet Balogh Judit, a Szeged Televízió hírigazgatója kérdezte.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Balogh Judit ellenzéki előválasztás előválasztás László Róbert Political Capital Szeged Televízió Téma választás választás 2022

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés