Hirdetés
Hirdetés
Szegeden 2021. szeptember 28. 11:19

Szegeden az óriáskerék, ha minden jól megy vízkeresztig

Hétfőn érkezett Balatonalmádiból Szegedre, a Széchenyi térre az óriáskerék, amely az eredeti tervek szerint péntektől vagy szombattól egészen Vízkeresztig üzemel.

Minderről Illés Anett tájékoztatta hírportálunkat. Az óriáskereket üzemeltető vállalkozás abban bízik, hogy az idén nem lesz akadálya a világjárvány negyedik hulláma miatt a karácsonyi vásárok megtartásának.

Ha ez a forgatókönyv érvényesül, akkor október elejétől – ahogyan megtudtuk: péntektől vagy szombattól – indulna az óriáskerék és egészen vízkeresztig, január 6-áig üzemel Szegeden. Az összeszerelés az előttünk álló napokban megtörténik.

Az óriáskerék üzemeltetésével foglalkozó családi vállalkozás idén egy másik, de méreteiben a korábbi évekkel teljesen megegyező acélmonstrumot hozott a városba.

A nyitott kabinos, 33 méter magas, 144 férőhelyes óriáskerék hónapokig hozzátartozik majd belváros képéhez.

Az önkormányzat kifejezett kérése volt, hogy nyitott kabinos óriáskereket hozzanak Szegedre. Így történt.

Mint Illés Anett hozzátette: a sült gesztenye és a forralt bor illata olyan többletet jelent a nyitott kabinok esetében, amely más élvezeti értéket jelenthet az „utazóknak”.

A tervek szerint hétfőtől csütörtökig 12 órától 20 óráig, pénteken és szombaton 10 órától 22 óráig, míg vasárnap 10 órától 20 óráig lehet jegyet váltani az óriáskerékre.

Irány a magasba!

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: óriáskerék Széchenyi tér

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés