Hirdetés
Túl a városon 2021. szeptember 28. 10:44 Forrás: portfolio.hu

Továbbra sem jó nyugdíjasnak lenni Magyarországon

Egy friss felmérés szerint nem javult a nyugdíjasok helyzete Magyarországon, hazánk továbbra is a lista utolsó harmadában található abban az összehasonlításban, amely azt veszi számba, hol a legjobb a világon nyugdíjasnak lenni.

Hirdetés

A Natixis Global Retirement Indexe szerint Izlandon legjobb nyugdíjasnak lenni. A listában Svájc, Norvégia és Írország következik a sorban. Az első tízbe Európából Hollandia (5.), Németország (8.) és Dánia (9.) fért még fel a listára. Ezen kívül Új-Zéland, Ausztrália és Kanada van a legjobb helyek között.

Magyarország a 44 országot felsoroló listán a 33. helyen végzett - ugyanott, ahol tavaly is.

A felmérés olyan szempontok alapján rangsorolja az országokat, hogy milyen az idősek hozzáférése az egészségügyhöz, milyen az életminőségük, az anyagi jólét az egész országban, és ehhez képest a nyugdíjak.

A Natixis szerint négy dolog veszélyezteti a nyugdíjasok boldogságát. az első az infláció. A második az alacsony hozamok, amelyek leértékelik a megtakarításaikat. A harmadik az államadósság, aminek növekedése megnehezíti az állami nyugdíjrendszerek üzemeltetését. Emellett aggódhatnak a nyugdíjasok a társadalmak elöregedése és az egészségügyi rendszerek gyengesége miatt is.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: felmérés Írország Izland norvégia nyugdíjas Svájc Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés