Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Szegeden
  • Ma is bármi lehet bármikor, mint a búcsúban: áprilisi szeszélyességű az időjárásunk
Szegeden 2021. szeptember 28. 07:19

Ma is bármi lehet bármikor, mint a búcsúban: áprilisi szeszélyességű az időjárásunk

Bátor vagyok ma is: koradélután van a legnagyobb valószínűsége a záporozásnak.

Hirdetés

Több mint négy éve írom minden nap, mínusz a szabadságok a szeged.hu-n a napindító meteorokat, de akkora sikere még egyik időjárás-jelentésemnek sem volt, mint a tegnapinak, rengeteg komment jött rá, megdicsértek a kollégáim is, hogy „milyen jól eltaláltam” az időjárást, és megdicsért ma reggel Manka is:

Mondhatnám, hogy köszönöm, zápor, köszönöm, lefűződő hidegcsepp! Ám ebből is látszik, a természet ennyire könnyedén „írja át” az előzetes időjárási modelleket. Többször fordult már elő, hogy komoly esőfelhők szelídültek meg, és egy csepp sem hullott belőlük, most a „halvány záporok” vették egy kicsit komolyabban magukat.

Szóval,

  • örülök, hogy olvassák ezt a néhány mondatot, és
  • örülök, hogy visszajeleznek, tartsák meg ezt a jó szokásukat!

És akkor lássuk, a mai előrejelzés jó lövés, bedobás lesz-e.

Mindenesetre bebiztosítom magamat: egész Csongrád-Csanád megyére első fokú zivatarveszélyt adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat. Mit jelent ez? Azt, hogy zivatar kialakulásakor elsődleges veszélyforrást a villámlás jelent, emellett esetenként szélerősödés, jégeső előfordulhat!

És akkor most lássuk a szegedi meteorológiai körülményeket!

Elvileg nyolcig lehet egy adag záporozás a mostani prognózis szerint, illetve valamikor koradélután. Közte csak takarnak a szürke felhők, délelőtt csak tudjuk, hogy ott a nap is a fejünk fölött, délután viszont van esélyünk arra, hogy lássuk egy kicsit a csillagot akkor is, ha tényleg esik előtte.

A levegő huszonegy fokig melegszik ma fel, a szél nyugat-északnyugatról indul, és elforog egészen keletig észak felé, nem fúj erősen, estére pedig lengedezésig lassít.

A levegőminőség mi is csak közepes a szálló por miatt.

A parlagfű újból nekilátott a magvai szórásának, messze még az allergiaszezon vége.

Esernyő, esőkabát mai is kellhet. Aztán majd eldől, hogy csak vittük, hoztuk, vagy tényleg kellett használni is.

gszl

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: eső felhő időjárás meteorológia napsütés Országos Meteorológiai Szolgálat ősz pollen pollenkoncentráció pollenszezon szél zápor zivatar Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés