Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Szegeden
  • Sikertelen az oltási kampány; a szakmáknak is van fesztiválja; sílécet is találtak a szemétszedő verseny indulói – Szegedi Híradó, 2021. szeptember 27-én!
Szegeden 2021. szeptember 27. 19:00 Forrás: Szeged Televízió

Sikertelen az oltási kampány; a szakmáknak is van fesztiválja; sílécet is találtak a szemétszedő verseny indulói – Szegedi Híradó, 2021. szeptember 27-én!

Nézze online a Szeged Televízió Híradóját!

Hirdetés
  • Bár a veszélyhelyzetet meghosszabbították, ezzel párhuzamosan azonban nem lépnek életbe korlátozó intézkedések. Pedig hazánk az európai országok oltási rangsorában már csak az utolsó harmadban van. A legveszélyeztetettebb korosztály a 60 év felettieké, ahol mintegy félmillióan oltatlanok. Rusvai Miklós szerint csak azzal lehetne növelni az oltakozási hajlandóságot, ha a kormány végre nyilvánosságra hozná, milyen arányban vannak a súlyos betegek és elhunytak között az oltottak és az oltatlanok.
  • Bárki lehetett asztalos, pincér, virágkötő vagy autófényező a hétvégén. A szegedi Szakképzési Centrum óriási sikerrel rendezte meg első szakmafesztiválját a Dugonics téren, ahol több ezren fordultak meg. Az érdeklődők olyan szakmákat is kipróbálhattak, amelyről eddig nem is gondolták, hogy tehetségük van hozzá.
  • Sílécet és kiszuperált régi tv-készüléket is találtak Petőfitelepen, ahol szemétszedő versenyt hirdettek. Egy helyi közösséget erősítő pályázat kapcsán több tucat lakos csatlakozott a kezdeményezéshez, amelyet minden évben megszerveznek a városrészben.

És ez még csak három izgalmas téma a ma esti híradóból!

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: híradó Szeged Televízió Szegedi Híradó Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés