Hirdetés
Túl a városon 2021. szeptember 27. 17:35

A bátrak megszavazták a koronavírus-törvény hatályának meghosszabbítását

A távirati iroda ezt olyan csodálatosan fogalmazta meg, hogy azóta is törölgetjük a szemünket.

Hirdetés
  • Hozzájárult,

  • igen, hozzájárult,

  • hoz-zá-já-rult,

  • HOZZÁJÁRULT

az Országgyűlés hétfőn a koronavírus-világjárvány elleni védekezésről szóló törvény hatályának meghosszabbításához, így az 2022. január 1-jéig érvényben marad.

A Ház erről 112 igen szavazattal, 25 ellenvoks mellett döntött, tartózkodás nélkül.

Az igazságügyi tárca államtitkára a módosítás parlamenti vitájában elengedhetetlennek ítélte a veszélyhelyzet meghosszabbítását, mert csak így biztosítható a hatékony és gyors döntéshozatal ahhoz, hogy a koronavírus-járvány okozta nehézségekre rugalmasan lehessen válaszokat adni a negyedik hullámban is.

Völner Pál azt hangsúlyozta, hogy az új vírusvariánsok korábban nem tapasztalt gyorsasággal és következményekkel terjednek, ezért a negyedik hullám küszöbén elengedhetetlen a fokozott és hatékony védekezés lehetőségének biztosítása.

Az előterjesztés indoklása szerint a kormány elsődleges célja, hogy megvédje a magyar emberek életét és egészségét, valamint mérsékelje a gazdasági károkat és megőrizze a munkahelyeket. A világjárvány elleni védekezés elmúlt másfél éve bebizonyította, hogy a korábban elfogadott rendkívüli és átmeneti jogi keretek jól szolgálták ezeket a célokat.

Az Országgyűlés az eredetileg idén februárban, kilencven napos hatállyal elfogadott törvényt elsőként májusban hosszabbította meg, az őszi parlamenti ülésszak első ülésnapját követő tizenötödik napig, vagyis október 5-éig. Most ezt a határidőt tolja ki a ház januárig.

A törvényben rögzítették, hogy a kormány a veszélyhelyzetet korábban is megszüntetheti. Vajon megteszik majd?

gszl

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: járvány koronavírus Országgyűlés pandémia parlament veszélyhelyzet világjárvány Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés