Hirdetés
Művház 2021. szeptember 27. 17:08

Életmű-kiállítás Török Gizella emlékére

Tragikus hirtelenséggel hunyt el májusban, a gyékényszobrász emléke előtt tiszteleg a Gyékényből Szőtt Egyesület. A kiállítás otthon, Tápén lesz a Heller Ödön Művelődési Házban.

Hirdetés

Május 30-án hunyt el Török Gizella népi iparművész, a tápéi gyékényesség legismertebb személyisége, a figurális fonási mód képviselője. Egyedülálló gyékény kisplasztikákat készített. A Gyékényből Szőtt Egyesület a Tápai Búcsú rendezvénysorozatához kapcsolódva Török Gizella hagyatékból összeállított életmű-kiállítással emlékezik a gyékényszobrászra.

A kiállítás a Szeged Város Közösségéért Közalapítvány támogatásával valósul meg.

Október 1-jén délután ötkor nyílik meg a tárlat, a Heller Ödön Művelődési Házban. A megnyitón köszöntőt mond Szécsényi Rózsa önkormányzati képviselő, közreműködnek Szilágyi Annamária és Bánvölgyi Tamás a Szegedi Nemzeti Színház színművészei és a Tápai Hagyományőrző Együttes.

A kiállítás október 8-áig tekinthető meg.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Bánvölgyi Tamás gyékényszobrász Heller Ödön Művelődési Ház kiállítás kiállításmegnyitó Szeged Város Közösségéért Közalapítvány Szilágyi Annamária Tápai Hagyományőrző Együttes Tápé Török Gizella gyékény Gyékényből Szőtt Egyesület Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés