Hirdetés
Túl a városon 2021. szeptember 27. 14:38

Tóth Csaba visszalépett Zuglóban az előválasztáson

A második miniszterelnöki vitán hátrált ki mögüle Karácsony Gergely miniszterelnökjelölt-jelölt, de megvonta tőle a támogatását a Párbeszéd, a Jobbik és a Demokratikus Koalíció is.

Hirdetés

„Nekem erre a politikai mocsárra nincs semmi szükségem. Úgy döntöttem, hogy visszalépek a jelöltségtől” – mondta Tóth Csaba azon a sajtótájékoztatón, amit azért tartott, hogy bejelentse, visszalép az előválasztáson a zuglói képviselőjelöltségtől.

Azt is mondta, egy tisztességes választáson győzelmet aratott volna, de a Fideszt idéző módszerekkel folytatott lejárató kampány, nem tudja napi szinten képviselni tovább a zuglói polgárokat.

Tóth Csabának az ellenfele az előválasztáson Hadházy Ákos, a Momentum és a Mindenki Magyarországa Mozgalom támogatásával induló független országgyűlési képviselő – volt. Tóth Karácsony Gergelyre többször is azt mondta, „volt miniszterelnök-jelöltem”.

Facebook-oldalán Hadházy Ákos így reagált a bejelentésre:

„Amikor elindultam itt, azt szerettem volna megüzenni, hogy az ellenzék nem csak beszél arról, hogy kormányváltás esetén következménye lesz a lopásoknak. Azzal, hogy a pártok többsége – ha nem is azonnal, de – megvonta a támogatást Tóth Csabától, ezt az üzenetet a pártok megküldték. Ez egy lényeges és szimbolikus jelzés.”

A Zugló TV-ben mérkőztek meg egymással, itt vállalta Tóth Csaba a vitát. Hadházynak ezzel a szerepléssel kapcsolatosan a legfontosabb feltétele az volt, élőben közvetítsék a beszélgetést. Ez végül teljesült.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Budapest ellenzéki előválasztás előválasztás Hadházy Ákos MSZP Tóth Csaba választás választás 2022 Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés