Hirdetés
Szegeden 2021. szeptember 26. 19:44

Videón az Oskola utca és a hídfő felújítása: érthető, világos indoklások

A SASMob Szeged Facebook-oldalán jelent meg ez az „oktatóvideó”. Minden lényeges információ benne van az átépítésről, meg is indokolják a változásokat. Ezek nagyon fontosak lesznek, alapvetően változik meg a közlekedés fel kell készülni mindenkinek, aki arra jár, hogy a régi rutinokat elfeledheti. Nem árt „begyakorolni” már most, fejben amit csak lehet.

Hirdetés

Szeged egyik legfontosabb beruházása zajlik az Oskola utcában és a Belvárosi híd szegedi hídfőjében. Ha mindennel végeznek, a belváros közlekedése alaposan átalakul, a kerékpárosok, gyalogosok javára születik újjá az utca. A SASMob Szeged Facebook-oldalán jelent meg a lenti rövid videó, amely összefoglalja, mit, miért, hogyan csinálnak a felújítás alatt.

Elsődleges cél volt a kerékpáros közlekedés fejlesztése, ennek a legfontosabb része az irányhelyes közlekedés lesz, azaz már nem az Égő Arany és a cukrászda oldalában lesz egy kerékpárút, hanem az Oskola utca mindkét oldalán lesz egy-egy sáv a bicikliseknek, akik bármelyik irányba is mennek, a padka mellett, (nekik) az út jobb oldalán tekernek.

  • Nagyon fontos változás lesz, hogy a kerékpárosok gyakorlatilag minden belvárosi egyirányú utcában biciklizhetnek majd a forgalommal szemben is.
  • Fontos lesz, hogy a belvárosból az autók jelentős részét igazából kitiltják: a Belvárosi híd szegedi hídfőjében az Oskola utcáról nem lehet majd áthajtani a Stefániára, és erre a másik irányból sem lesz lehetőség, azaz ez a fajta tranzitforgalom megszűnt, körbe kell menni a Huszár Mátyás rakparton, illetve a körutakon, ha autóval keresztül akarunk menni a városon.

És talán a legfontosabb változás:

a Belvárosi híd felé a Széchenyi térről és a Deák Ferenc utcáról tilos lesz kikanyarodni.

Öt perc az egész, szánja rá az időt, nézze végig, és egyből felzárkózik, ha valamit nem, vagy rosszul tudott volna a beruházással kapcsolatosan!

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Belváros Belvárosi híd fenntarthatóság gyalogos Híd utca kerékpár kerékpárút közlekedés közösségi közlekedés Oskola utca SASMob Stefánia Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés