Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Ziccer
  • Megizzadtunk, de ez egyáltalán nem baj: Pick Szeged–Csurgói KK 33–21 (12–11)
Ziccer 2021. szeptember 25. 18:35

Megizzadtunk, de ez egyáltalán nem baj: Pick Szeged–Csurgói KK 33–21 (12–11)

A vártnál szorosabb mérkőzésre kényszerült a Pick Szeged a Csurgó ellen a K&H férfi kézilabda ligában.

Hirdetés

A meccs eleje szoros volt és szorosan volt a folytatás is a Pick Szeged számára, Sostaric például csak elrontott ziccerig jutott, de a szélsőink is gyengén játszottak. A félidőben a lehető legszűkebb, 12–11-es hazai vezetéssel mentek pihenni a csapatok.

A második félidőben volt már 14–14 is, amikor Radivojevics megszerezte a vezetést. Ezután a spanyol Garciandía talált be, így lett kettő a különbség, de gyorsan válaszolt a Csurgó. Radivojevics és Mackovsek elfutásai után 19–15 lett az állás, ami hozott némi megnyugvást.

Mégis, ezután jöttek a találkozó talán legforróbb pillanatai: Mirko Herceg műesése után a szegedi Garciandíát kiállították, majd Radivojevicset is leküldték a bírók. Hatalmas füttyszó hangzott a nézőtérről, Radivojevics pedig a padon háborgott, miközben Garciandía értetlenkedett. Juan Carlos Pastor sem volt boldog, de őt a mutatott játék zavarta leginkább.

A találkozó momentuma talán az volt, amikor kettős emberhátrányból is gólt tudtunk szerezni, a csurgóiak meg nem találtak az üres kapuba, így maradt a 20–16.

Sőt, megmaradt a négygólos előny, a meccs 46. percében is, 22–18 volt az állás. Borsost végleg, piros lappal kiállították, mert ziccerben odanyúlt Mackovseknek, majd még rá is esett a lábára. A megítélt hetest Radivojevics viszont kihagyta.

Nem fogyott a négygólos előnyből 24–20-nál sem, sőt hatgólosra növeltük. Gabernek viszont megsérült a bal térde az 50. percben, ami nagyon rossz hír a csapatnak. Gabert le kellett támogatni a pályáról.

Juan Carlos Pastor nem volt elégedett, az 56. percben időkérésnél úgy kiabált, mintha nem 29–21 lenne ide. Látszott, hogy a Mistert nem elsősorban az állás érdekli, hanem a feladatok hibátlan végrehajtása, az pedig nem mindig sikerült a meccsen.

A végére a Csurgó lényegében feladta, beletörődött a vereségbe, már 31–21 is volt az állás, végül 33–21 lett egy tizenöt perces, 13–3-as, hatalmas rohanással.

Juan Carlos Pastor: „A mérkőzés eleje mindig nagyon fontos, de mi sok hibával játszottunk, ezzel tudott meccsben maradni a Csurgó. A hibáinkból büntettek minket a csurgóiak. A védekezésünk egész jól összeállt, de a labdával jobban kell támadnunk, okosabbnak kell lennünk. Minden meccset meg akarunk nyerni, ezért nekünk minden meccs nehéz. Ha magas szinten akarunk versenyezni, akkor támadásban sokkal jobban kell játszani”.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Csurgó férfi kézilabda NB I Pick Szeged Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés