Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Művház
  • Tessék engem elrabolni! Szombaton és vasárnap a tévében is megnézheti a szegedi filmet
Művház 2021. szeptember 25. 15:19

Tessék engem elrabolni! Szombaton és vasárnap a tévében is megnézheti a szegedi filmet

Aki nem látta a Belvárosi Moziban, bánhatja, de ne csüggedjen, a Szeged Televízióban megnézheti a szegedi színészekkel készült filmet a hétvégén.

Hirdetés

„Nyolcvan perc csoda” – ezt írta kollégánk, Bod Péter, miután megnézte a Szeged Televízió és a Szegedi Pinceszínház művészeti együttműködésében készült tévéfilmet a moziban. Arról, hogy a tévéfilm valóban tévéfilm lehessen, most gondoskodik a Szeged Televízió:

szeptember 25-én, szombaton 20 órától és szeptember 26-án, vasárnap 18 óra 40 perctől bárki megnézheti a Tessék engem elrabolni!-t a tévében, a Szeged Televízió műsorán.

A film a Szegedi Pinceszínházban 2019-ben bemutatott musicalváltozaton alapul, de sok újdonságot is hoz ahhoz képest. Klucsik Edit rendező meghatározása szerint az elkészült alkotás zenés ifjúsági tévéfilm, ami azt jelenti, hogy a közel másfél órás produkcióban nyolc zeneszám is elhangzik.

A Márton Klára regényén alapuló történet egy nevelőotthoni osztály, azon belül is egy Misi nevű kisfiú kalandjairól szól, aki a film ideje, mintegy nyolcvan perc alatt bebarangolja Szegedet, így az izgalmas történet mellett város eldugott zugait is megismerhetik a nézők.

A főbb szerepekben a Pinceszínház művészei – Büky Bea, Janik László, Kis Kata, Kancsár Orsolya, Kálmán Zsófia, Rácz László és Gargya Balázs – láthatók, a Barátok köztből is ismert Tóth Károllyal és a gyerek főszereplő Vajda Vincével kiegészülve. A film Janik László forgatókönyve alapján készült, a stáb főként a Szeged Televízió munkatársaiból állt össze. A vezető operatőr Dani Géza, az operatőr Gyémánt István. A forgatókönyvet Janik László írta, a szkriptdoktor Babiczky László Balázs Béla-díjas filmrendező. A hangmérnök Diamant Gábor, a gyártásvezető Gergely Péter, a műszaki vezető Fischer Gábor, az ügyelő Bolyós Ildikó, a rendezőasszisztens Aradi Mónika és Galambos Renáta. A vágó Rajhona Péter, a rendező pedig Klucsik Edit. Márton Klára regényének adaptációjához Varga Bálint szerzett zenét.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: ajánló film Szeged Televízió Szegedi Pinceszínház Tessék engem elrabolni! tévéfilm Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés