Hirdetés
Szegeden 2021. szeptember 24. 18:28

Vidám nyárbúcsúztatót rendeztek a tarjáni közösségi kertben

Képriport
Tavaly tavasszal lakossági igényekre reagálva, a Zöld város program keretében alakították ki a Bite Pál utca panelházai között azt közösségi kiskertet, ahol ma, pénteken már a második évzárót rendezték a kertészkedők. A kezdő csapatból máig mindenki kitartott a kertművelés mellett – most meglepetéssel is készültek.

Hirdetés

– Az itt élők kérésére tavaly tavasszal készült el az a tizenöt magaságyás, amit azóta is mindenki szorgalmasan művel. Nem kellett reklámozni, mire elkészültünk vele, be is népesült. Ma már többen is sorba állnak, ha valaki visszaadná a parcelláját, azonnal lenne rá legalább négy-öt jelentkező – mondta Mészáros Tamás önkormányzati képviselő.

Egyelőre azonban senki sem szeretne megválni 10-15 négyzetméteres kis birodalmától, ahol szinte minden megterem a konyhára: van itt répa, zöldség, zeller, tök, brokkoli, cékla és természetesen paprika és paradicsom, de többféle virág és fűszernövény is díszlik az ágyásokban.

– Aki jól gazdálkodik ezen a kis területen az képes megtermelni a család egész évi zöldség szükségletét.

Azt már Nagy Attila koordinátortól tudtuk meg, hogy nemcsak az idősebbek, de fiatalok és házaspárok is lejárnak ide a penelrengetegből kertészkedni.

– Meglepetéssel vártak bennünket, titokban bográcsos pörköltet főztek, de az illatok végül lebuktatták őket – mondta Mészáros Tamás, aki Tóth Károllyal, a közösségi kertet is segítő Szeged Város Közösségéért Közalapítvány koratóriumának elnökével érkezett a vidám nyárbúcsúztatóra.

Igaz, a vendégek sem jöttek üres kézzel: a jövő évi kertészkedéshez szükséges talicskával, lapátokkal, szerves és műtrágyával lepték meg a vendéglátókat. Gondoltak arra is, hogy ősszel és kora tavasszal se legyenek kopárak az ágyások, ezért színes árvácskákkal is meglepték az itteni közösséget.

rag

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: kert közösségi kert Mészáros Tamás program Tarján Tóth Károly Zöld város program Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés