Hirdetés
Szegeden 2021. szeptember 24. 16:47

Virágosabb lesz Tarján is, 3 ezer tő árvácska díszíti majd a városrészt

Képriport
Péntek délután újra több ezer tő árvácska talált gazdára a hagyományos őszi virágosztáson, amelyből már többet is szerveztek az elmúlt napokban Szegeden. Most a tarjániak örülhettek a színes növényeknek.

Hirdetés

A meghirdetett időpont előtt negyed órával már hosszú sor kígyózott a Víztorony téren, az emberek türelmesen várták, hogy elkezdődjön a virágosztás. Szegeden évek óta hagyomány, hogy tavasszal és ősszel ingyen kaphatnak a színes virágokból a körzetek lakói.

Szabó Sándor országgyűlési képviselő elmondta, most próbálják pótolni a rendezvényt, hisz a koronavírus-járvány miatt tavaly nem sikerült megrendezni. Nem csak a Víztorony téren, hanem Rókuson, Makkosházán és Szőregen is osztottak már virágokat, az ott lakók nagy örömére.

„Óriási az érdeklődés, látszik, nagyon szeretik a szegediek a virágot, aminek mi különösen örülünk. Tényleg jó látni azt, hogy az emberek visszatérnek hozzánk és ez egy jó lehetőség arra is, hogy a virágosztás mellett beszélgessünk szegedi ügyekről, hétköznapi témákról” – tette hozzá a képviselő.

A 3 órára meghirdetett időpontban kinyílt a teherautó ajtaja, kipakolták a virágokat és elkezdődött az osztás.

Mészáros Tamás önkormányzati képviselő elmondta, 3 ezer tő árvácska talál gazdára ma. A nagy érdeklődésre való tekintettel fejenként nyolc tő virágot lehetett hazavinni, mert azt szeretnék, hogy mindenkinek jusson árvácska.

Gyorsan fogyott a tömeg, sorra gazdára találtak az árvácskák. Van, aki segítséget is hozott magával, hogy ne neki kelljen cipekedni. A virágok sok helyen díszítik majd a várost, kikerülnek a házak előtti ágyásokba, a balkonládákba, de többen a szeretteik sírjára is visznek belőle

A virágosztás mellett spontán képviselői fogadóóra is kialakult, többen megkeresték Mészáros Tamást ügyes bajos dolgaikkal. Ki a háza előtti pad javítását kérte, kinek a járdával akadt problémája. A képviselő minden esetben ígéretet tett, hogy megteszi a szükséges lépéseket.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Mészáros Tamás Szabó Sándor Tarján virágosztás Víztorony tér Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés