Hirdetés
Túl a városon 2021. szeptember 24. 14:45

Mindenki kap adóvisszatérítést a választások évében, aki családi pótlékra jogosult idén

600 milliárd forintot osztanak ki 1,9 millió szülőnek.

Hirdetés

A visszatérítés minden olyan gyermekes szülőnek jár, aki családi pótlékra jogosult. Ha a családban mindkét szülőnek van bejelentett munkahelye, akkor mindkettőjüknek visszaadják a személyi jövedelemadót. 

Az adóvisszatérítést a vállalkozók is megkapják, ha van gyermekük. Így a jogosultak körét gyarapítják az egyéni vállalkozók, a mezőgazdasági őstermelők, az ingatlan-bérbeadók, a katás és az ekhós adózók is. 

A gyermeket nevelő katás vállalkozók így a 2021-es tételes adójuk egynegyedét, míg az ekhós adózók a befizetett 15 százalékos adójuk kétharmadát kaphatják vissza. A visszafizetés felső határa az átlagbér éves adótartalma.

A családi adóvisszatérítés feltétele, hogy a magyar gazdaság növekedése az idén elérje az 5,5 százalékot. Ez a jelenlegi számításaik szerint teljesülni fog. 

„Ha folytatjuk az újraindítást segítő intézkedéseket, akár a 7 százalékot is elérheti, sőt meghaladhatja a magyar gazdaság növekedése” – mondta a facebookos sajtótájékoztatóján Varga Mihály pénzügyminiszter. Ez azt jelenti, hogy 1 millió 900 ezer szülőnek összesen 600 milliárd forintot fizetnek vissza. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal már jövő februárban teljesíti a visszafizetést.

Átlagosan 316 ezer forint visszatérítés jut majd egy gyereket nevelő szülőnek, az átlag, kétkeresős gyerekes család így 732 ezer forint körül kap majd.

A pénzügyi tárca becslései szerint 7–7,5 százalék közötti növekedés lehet 2021-ben.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: adóvisszatérítés családtámogatás Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés