Hirdetés
Túl a városon 2021. szeptember 24. 07:34

Orbán Viktor a Kossuthon: családról, ahogy ők gondolják

Pénteki hangjáték, amiből elvileg megtudhatjuk, merre, hány méter. Persze ehhez a valóságról kellene beszélni és igazat is kellene mondani.

Vége a rádiójátéknak.

7:56 A korlátozások esetleges bevezetéséről: „Fairnek kell lenni, vagy hogy mondják ezt nemzetköziül. Azért nem vagyok híve a lezárásoknak, a korlátozásoknak, mert igazságtalan lenne, ha azok lennének a vesztesek, akik mindent megtettek azért, hogy ne legyenek betegek.”

7:55 „Nem tartunk még ott, hogy az emberek elfogadják, hogy fiatalkorban kötelező oltás kellene koronavírus ellen. A döntés most még emberek kezében van. Bárkit be tudunk oldani, harmadjára is. Ez egy színes ország, van olyan része, amelyik gondos, felelősségteljes, és már harmadszor is beoltatta magát.”

7:52 A koronavírusról: „Van és lesz is negyedik hullám. Ha van egy ellenfeled, akkor kulcskérdés, ki és hogyan ismeri a másikat. Most már majdnem olyan jól ismerjük a vírust, mint ahogy ő ismer bennünket. Azt már megtanultuk, hogy csak az oltás segíthet. Aki ezt elhiszi, az biztonságban van. A baj azokkal van, akik nem oltották be magukat. A magyar egy bátor fajta, amíg nem kopogtat a baj az ajtón, addig nem veszik komolyan. Higgye el mindenki, hogy életveszélyben van, ha nincs beoltva. Már csak egy lépésem van, ha kötelezővé tennénk, de ez ellenállásba ütközik, erről már beszéltem.”

7:50 Orbán még tartozik a nyugdíjasoknak. Január elsejétől visszaadják a tizenharmadik nyugdíj második heti részét, sőt talán a harmadik és a negyedik hetit is. „Ezért harcolni kell, hitelből ezt nem lehet megcsinálni.”

7:47 Minimálbér-emelés lehetősége: Orbán szerint két nagy adóssága van, Gyurcsányozik ennek kapcsán, de szerinte a legfontosabb volt, hogy a polgári–nemzeti–kereszténydemokrata kormány jóváteszi az ő tetteiket. A minimálbérről nem a kormány dönt, hanem a szakszervezetek és a munkavállalók. Eddig ez jól működött, a kormány kontójára. Ezt Varga Mihály meg tudta eddig oldani. „Most nagyot akarunk lépni, elég példátlan a húsz százalékos emelés. Ez igenis terhet jelent a kisvállalkozóknak. (...) Itt jövünk mi. Ha rosszul emelsz minimálbért, annak munkanélküliség lehet a vége.”

7:45 Orbán Viktor szerint Szijjártó Péter nevével is fémjelezhető a gazdasági növekedés... Ez tényleg Rádiókabaré innentől...

7:44 Parlamenti „munka” és a Nemzeti Konzultáció: Nagy Katalin tényleg komolyan gondolja, hogy az Orbán-kormány ennek mentén kormányozna...

7:42 A gyereknevelést, a karriert nehéz összeegyeztetni. „Csodálattal nézem a hölgyeket, akik ezzel próbálkoznak...” Szerinte kormányzati segítség nélkül, munkaerőpiaci szabályozás nélkül, adórendszer nélkül nem lehet ezt megoldani. „A keresztény testvérek erre azt mondják, ez lehetetlen érvelés. (…) Be kell látnunk, kenyérrel is él az ember.”

7:41 Szalongyűlölet az LMBTQ-közösség ellen: vegyék tudomásul, hogy ők a kivételek, és akkor a többit inkább nem idézzük...

7:40 Orbán nem gyűlöl senkit, szereti a családjait. Azt mondja, az nem megoldás, hogy egy hiányzó magyar gyerek helyett „idehozunk” egy gyereket Afrikából. Ennek kapcsán ne menjünk el amellett, Orbán-unokák hiányoznak mostantól, Rasi Istvánnal Marbellára költözött...

7:38 Innen átkötött a választásra is: két-három évtized kell ahhoz folyamatos kormányzással, hogy kiderüljön, működik-e, amit kitaláltak.

7:37 „Európa jövője a gyermekekben van, nem a zöld energiában, ezért nem szabad beengedni a migránsokat. A Nyugat nem képes fenntartani saját magát. Mit lehet tenni ez ellen? Mi, magyarok próbálkozunk. A magyar családpolitika példátlan Európában” – elmélkedett Orbán Viktor.

7:36 Hát persze, hogy a demográfiai csúccsal kezdünk. „Nagy forgalom van, itt voltak, vannak a barátaink.” Izgalmas a demográfiai csúcs téma Orbán szerint, mert megindult egy vita Európa jövőjéről. Ez azon múlik, lesz-e gyerek.

 

Korábban írtuk:

Követjük a rádiójátékot.

gszl

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: járvány koronavírus Kossuth Rádió MTVA Nagy Katalin Orbán Viktor pandémia vakcina védőoltás világjárvány Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés