Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Ziccer
  • Hajszálon múlt a győzelem Szolnokon: Szolnok–Naturtex-SZTE-Szedeák 77–76 (20–28, 15–17, 28–20, 14–11)
Ziccer 2021. szeptember 23. 15:59

Hajszálon múlt a győzelem Szolnokon: Szolnok–Naturtex-SZTE-Szedeák 77–76 (20–28, 15–17, 28–20, 14–11)

Szolnokon indította a bajnoki pontvadászatot a tavalyi bronzérmes Naturtext-SZTE-Szedeák. A szerda esti mérkőzésen jól kezdett a vendégcsapat, több alkalommal is jelentős előnyre tett szert, azonban a végén a szegediek szomorkodhattak, hisz egy pontos vereséget szenvedtek.

Hirdetés

A tavaly ezüstérmet szerzett Szolnoki Olajbányász vendége volt a kosárlabda NB I. A csoport nyitófordulójában a Naturtext-SZTE-Szedeák. A mérkőzés első pontját a Szolnok szerezte, ezután azonban gyorsan elhúzott a Szeged. A hazai játékosok idegesen kezdtek, számos helyzetük maradt ki. A szegediek ausztrál új igazolása, Hunt jól elkapta a fonalat, szórta a triplákat, és vezérletével 20-7-re elhúzott a Szeged. Ezt követően a házigazda együttes összekapta magát felzárkózott, de a félidőben Cook büntetőinek és Persons utolsó másodpercben dobott kosarának köszönhetően újra 10 pontos szegedi vezetést mutatott az eredményjelző.

A harmadik negyedben ismét szorossá vált a találkozó és végül ez a 10 perc a Szolnoké lett. Így a mindent eldöntő utolsó negyed már csak 65-63-as szegedi vezetéssel kezdődött. Az utolsó három perc rendkívüli izgalmakat hozott, felváltva vezettek a csapatok. Az előny végül a Szolnokhoz került, azonban 77–76-nál még maradt egy utolsó esélye a Szegednek. Három másodperc volt az órán amikor Personsnak volt lehetősége a pontszerzésre, azonban dobása kipattant a gyűrűről, így hiába vezetett a Szedeák több mint 36 percen át a 40-ből, a végén a Szolnok örülhetett.

Az új amerikai légiós, Justin Alston szerint, ahogy az edzéseken gyakorolták, nagyon keményen beleálltak a játékba, és jól is játszottak, azonban a végén a Szolnok örülhetett. Véleménye szerint a szezon további részében meglesz az eredménye a kemény felkészülési munkának.

A játékos szerint jobb összpontosítással megnyerhették volna a mérkőzést, de az utolsó játékot nem tudták úgy megcsinálni, ahogy megbeszélték. A vezetőedző Szrecsko Szekulovics szerint jó mérkőzést játszottak és meg volt a lehetőségük a győzelemre. Ő is biztos abban, ha így játszanak a későbbiekben, akkor sok-sok győzelmet aratnak majd.

A csapatra kemény napok várnak, hiszen szombaton útra kelnek az oroszországi Krasznojarszkba, a FIBA Európa Kupa selejtezőjére, ahol szeptember 28-án az észak-macedón Szkopje lesz az első ellenfél.

Szolnok–Naturtex-SZTE-Szedeák 77–76 (20–28, 15–17, 28–20, 14–11)
Tippmix férfi kosárlabda NB I./A csoport, 1. forduló. Szolnok, 800 néző. Vezette: Győrffy, Ádám, Csabai-Kaskötő.
Szolnok: Rogic 6, Kovács P. 2, Cummings 8, Szubotics 13/3, Taiwo 2. Csere: BADZIM 16/6, Pallai, CAKARUN 21, Rudner, Gilszki, Zsiros 5/3. Vezetőedző: Gasper Potocnik.
Naturtex-SZTE-Szedeák: PERSONS 28, COOK 21/9, Polányi 9/9, Hunt 9/6, Alston 6. Csere: Balogh, Bognár, Keller 2, Kerpel-Fronius B 1, Szatmári. Vezetőedző: Szrecsko Szekulovics.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: bajnokság kosárlabda Naturtex-SZTE-Szedeák Szolnoki Olajbányász KK Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés