Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Művház
  • Molnár Sándor képzőművész alkotásaiból nyílik kiállítás a SZAB Székházban
Művház 2021. szeptember 23. 16:49

Molnár Sándor képzőművész alkotásaiból nyílik kiállítás a SZAB Székházban

Korhatár címmel pénteken délután 6 órakor kiállítás nyílik a Szegedi Akadémiai Bizottság Székházában Molnár Sándor képzőművész alkotásaiból.

Hirdetés

A Korhatár Too Old To Die Young című kiállítást Váraljai Anna művészettörténész nyitja meg. Közreműködik Barabás Szabolcs hegedűn és Kovács Márton zongorán.

Az idén hatvanadik születésnapját ünneplő képzőművész, egyetemi adjunktus alkotásai nem ismeretlenek a szegediek előtt.

Molnár Sándor lángra lobbanó akcióival, installációival, hálós szerkezeteivel, tükröződő felületeivel több helyen is találkozhatott már a közönség.

Képei, grafikái, fotói által a befogadók szembe találhatják magukat lecsupaszított, legősibb valójukkal, megélt vagy éppen megtagadott késztetéseikkel.

Munkái magukba foglalják világunk furcsa kettősségét is. Olyan ellentétes jelenségeket, amelyek tökéletes módon egészítik ki egymást: mint a világosság a sötétséget, vagy a férfi a nőt.

Olykor a spontán és direkt struktúrákat, máskor pedig a geometrikus rendet és organikus káoszt ötvözi megjelenített világában.

Kozmikus és ösztönös, szimbolikus formáival, pszeudo-betűivel célja, hogy ne csak megragadja a szemlélők tekintetét, de elmélyült gondolkodásra is késztesse őket.

A pénteken nyíló kiállítás október 10-ig lesz látható a hét minden napján 9-től 18 óráig.

rag

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: kiállítás megnyitó Szegedi Akadémiai Bizottság Molnár Sándor program Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés