Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Ziccer
  • Az első félidő a védekezésé, a második a gólvágásé volt: Pick Szeged–PPD Zagreb 30–21 (10–7)
Ziccer 2021. szeptember 22. 21:21

Az első félidő a védekezésé, a második a gólvágásé volt: Pick Szeged–PPD Zagreb 30–21 (10–7)

Képriport
Meglett, mert meg kellett lennie. A második félidő már a könnyedségről is szólhatott. Fontos volt ez a kötelező győzelem az örökké elvert Zágráb ellen.

Hirdetés

Pick Szeged–RK PPD Zagreb 30–21 (10–7)
Velux EHF férfi kézilabda Bajnokok Ligája, A csoport, 2. játéknap. Szeged, Városi Sportcsarnok, vezette: Robert Schulze, Tobias Tönnies (németek).
Pick Szeged: Alilović – Tønnesen 3, Bodó 1, Miguel Martins 4, Henigman 1, Radivojević 1, Gaber 1, Šoštarić 7, Frimmel 6(4), Bánhidi 3, Garciandía 2, Mačkovšek, Bombač, Rosta 1, Rea. Vezetőedző: Juan Carlos Pastor.
RK PPD Zagreb: Slavić, Ivic – Šipić, Vistorop, 4, Ćavar 2(1), Mandić, Klarica, Gojun, Slavić, Klis 4, Musa 2, Sirotic, Matanović, Čupić 1(1), Obranović 2, Leimeter 3, Grahovac 3. Vezetőedző: Tonči Valčić.
Kiállítás: 10, illetve 4 perc.
Hétméteres: 5/4, illetve 2/2.

Kishaverrel a Dugonics téren az autómentes napon megbeszéltük, nem szabad, hogy gond legyen, sokkal jobb csapat a Pick Szeged, meglesz a győzelem. Ő értőként még azt is megjegyezte, a végén lehet, hogy sokat ér majd a Montpellier-ből elhozott egy pont. Legyen hát Süli Róbertnek igaza!

Azért olyan régen volt BL-meccsen, hogy az ötödik percben lőjük az első gólt, itthon meg pláne régen volt ilyen. A Bombázóé az idei BL-sorozat első Szegeden lőtt haza gólja – ekkor azért nem gondoltuk, hogy Bodó itt abba is hagyja és még három kísérlete lesz az egész meccsen. De szerencsére voltak, aki termeltek helyette. Újfent kiderült, Frimmelt nem szabad elengedni Szegedről, tényleg kincset talált a csapat, de KRT, Garciandía, Miguel Martins is prímán mozgott az újak közül, a veteránok közül meg Šoštarić lubickolt – utóbbi kettő amit kapura dobott, azt be is lőtte.

Kattinson fönti képünkre, nézze meg, hogyan szurkolta a csarnok győuelembe a csapatot! (fotók: Szabó Luca)

Ha már régiségek:

  • rég volt olyan, hogy Alilović elég volt egy BL-meccsen, az első félidőben ötvenhat százalékkal védett,
  • rég volt olyan, hogy összesen tizenhét gól legyen az első félidőben.

A második játékrész már olyan volt, amilyen mostanában jellemzően lenni szokott egy kézimeccs, rohanós, sokgólos, nagy tempójú. Ebből még jobban kijöttek a kékek, mint az első félidő „old school” játékából.

Rövid szakmai értékelés itt:

gszl

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: férfi kézilabda kézilabda Pick Szeged RK PPD Zagreb Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés