Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Szegeden
  • Dobrev Kláráé volt az első rendes miniszterelnökjelölt-jelölti kampány Szegeden
Szegeden 2021. szeptember 22. 20:29

Dobrev Kláráé volt az első rendes miniszterelnökjelölt-jelölti kampány Szegeden

Képriport
Turnébusz, ledfal, nézőtér és olyan mondatok, élőben, amiket hallani akartak a rajongók. Sajátjai között meggyőző volt a Demokratikus Koalíció jelöltje, még úgy is, hogy rövidebben beszélt, mint azt tervezte: az eső nem hagyta teljesen kibontakozni.

Hirdetés

– Esernyő nem kell, a frizurám bírja! – mondta Dobrev Klára Szegeden a Széchenyi téren. Nem ez volt a legerősebb mondata, de hogy ezzel tetszést aratott, az nem volt kérdés, a „lány”, aki meg akarja változtatni az országot, arra is képes, hogy megázzon érettünk – ez látszott a csillogó szemű rajongókon. Voltak szép számmal, és ami szintén érdekes volt, ellentábor nem volt. Pedig nem bújtak el Dobrevék, és meg voltam róla győződve, jönnek, akik majd „Gyurcsánynéznak”, de semmi ilyen nem történt.

Nem lehetett nem észrevenni a DK kampányeseményét a Széchenyi téren. Kattintson fönti képünkre, nézze meg Szabó Luca galériáját!

Lehet, az eső miatt.

Merthogy az nem kímélte a rendezvényt, mindkét beszéden, Binszki Józsefén és Dobrev Kláráén is érezhető volt, tudnák még mondani, de úgy döntöttek, nem ér annyit a megtanult mondandó, hogy megázzanak a hívek a platánok alatt.

A szónokokat Rónai Sándor, a DK EP-képviselője köszöntötte, majd átadta a szót Binszki Józsefnek. Az előválasztáson a DK és a Jobbik közös jelöltje Csongrád-Csanád megye 1-es választókerületében Szeged legkedvesebb vendégének nevezte Dobrev Klárát, sőt, a beszéde végére a lehető legmagabiztosabb kijelentést tette vele kapcsolatosan:

Magyarország következő miniszterelnökét hívta a mini színpadra.

Binszki előtte még arról beszélt, hogy a Móra Ferenc Múzeumban megrendezett Partizán-vitát szerinte megnyerte.

Dobrev Klára arra kérte hallgatóságát, hogy mosolyogjanak, mert már csak nyolc hónap van hátra az Orbán-kormányból. És azért is kell mosolyogni a közönségének, mert „létre fogunk hozni egy országot közösen, mindannyian, ami már nem a gyűlölködésről, ami már arról szól, ki mindenkit kell szeretni.”

Ezután arról beszélt, Orbán Viktornak négyévente jut eszébe, hogy élnek nyugdíjasok az országban. Beszélt a nyugdíjak svájci indexálásáról is, ami pont olyan rettenetes szakmai szóösszetétel az átlagembernek, mint a Bözsi-utalvány nekem. Utóbbi népnyelvi, persze, viszont azt értette mindenki a téren. Beszélt Dobrev Klára a Szegedi Tudományegyetem visszaszerzéséről, a családi pótlékról, a panelprogramról, címszavakban.

De a legfontosabb, amiről beszélt, az a visszatérés volt. Vissza akar térni Szegedre, miniszterelnökjelöltként, majd miniszterelnökként is.

„Akkor szavazzanak rám, ha jönnek velem és ott állnak mellettem!”

Ez azért fontos Dobrev Klárának, mert az Orbán-rendszert akarja leváltani. És ehhez neki mindenkire szüksége van, a Széchenyi téri hallgatóságára is. Neki akar menni a kétharmados törvényeknek. El akarja küldeni Polt Pétert, a költségvetési tanácsot, a médiahatóságot.

„Nem lesz béke addig, amíg nem lesz igazság. Ehhez most erő kell. Jövök, tanulok, odafigyelek, golyóálló mellény nélkül...” – ígérte a jelenlévőknek.

A beszéde után gyorsan körbevették, egyesével mondták el nekik gondjaikat, bajaikat, vagy csak köszöntötték Dobrevet.

– Kérném a táblákat vissza! – mondta az egyik önkéntes a kampánybeszédek végeztével.

– Haza akartam vinni... Ki akartam tenni az ablakba – vallotta be az egyik nyugdíjas. Majd szomorúan visszaadta.

Azt azért gyorsan megjegyzem, nekem az az ország sem tetszene, ahogy a mostani sem tetszik, ahol mindenkit szeretni kell. De bízzunk abban, ez valójában csak nyelvbotlás volt, és ha olyan lesz az ország, amit Dobrev Klára vezet, akkor abban eldönthetem, kit, hogyan szeretek, vagy éppen nem szeretek, milyen érzelmekkel viseletetek a másik iránt. Ez lenne a lényeg. Hogy szabadon eldönthetem, kit, hogyan és miért szeretek. Vagy éppen nem szeretek Annyi mindent kell majd akkor is csinálni, legalább a szeretés ne legyen „kellség”.

Garai Szakács László

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Binszki József Demokratikus Koalíció Dobrev Klára ellenzéki előválasztás előválasztás kampány Rónai Sándor Széchenyi tér választás választás 2022 Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés