Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Ziccer
  • Zárt kapus lesz az Albánia elleni világbajnoki selejtező a magukat tévedésből szurkolónak gondoló csürhe miatt – Garai Szakács László jegyzete
Ziccer 2021. szeptember 21. 17:30

Zárt kapus lesz az Albánia elleni világbajnoki selejtező a magukat tévedésből szurkolónak gondoló csürhe miatt – Garai Szakács László jegyzete

Ezek az úgynevezett ultrák sosem fogják megérteni, hogy nem engedhetnek meg mindent maguknak. Sőt, igazából annak is örülniük kéne, hogy bemehetnek a stadionba.

Hirdetés

Szeptember 2-án Magyarország 4–0-ra kikapott Angliától a Puskás Arénában. Sportszerűen szurkoló, a jobb teljesítményt elismerő drukkereknek nem volt kérdés, Anglia sokkal jobb volt a második félidőben, a legjobb formájában lévő magyar válogatottat is biztos, hogy legyőzte volna (legalább egy góllal).

Ezeket a drukkereket fosztotta meg egy hangos kisebbség attól, hogy ott legyenek az Albánia elleni vb-selejtezőn.

Ez a hangos kisebbség, a csürhe az,

  • akik miatt rendre szégyenkeznünk kell,
  • akik miatt ciki meccsre járni,
  • akik úgy gondolják, vonulásaikkal, molinóikkal és egyéb felszereléseikkel egyet jelentenek az igazi szurkolókkal.

Bátran fotózkodnak is, hogy aztán a fejüket kitakarva tegyék ki a Facebookra a fényképeket.

Egy valóban a válogatott lelkesen buzdító szurkoló pont ezt csinálja. Illetve pont nem. Csakhogy amíg a csürhe egy tagja is bejut bármelyik stadionba is, addig sosem lesz vége ennek. Amíg politikai, politikusi támogatást is kapnak ahhoz, hogy csürhüljenek, addig egyetlen megoldás lehet csak,

  • Csányi Sándornak egyesével kell meghívnia mindenkit,
  • a jegy, a meghívás nem ruházható át.

Amíg Szíjjas nem érti meg, hogy szó sem volt kettős mércéről, amíg még ekkor is pattog, ahelyett, hogy elsők között kérne elnézést Boris Johnsontól nemnormális honfitársai viselkedése miatt, addig nem fog változni semmi.

Lehet szidni az ellenfelet, a bírót, de ennek is megvan a kultúrája. A csürhe ezt azért nem tudja, mert már azt sem tudja mi az, hogy kultúra. Az alapokkal sincsenek tisztában.

De kaptunk más büntetést is: pluszban az MLSZ befizet 65 mihályt, azaz 220 ezer svájci frankot is bírságként. Ezt a pénzt persze nem ők fizetik be, hanem mi, egyetemlegesen. És felfüggesztett büntetésként ott van még egy zárt kapus meccs lehetősége két évre felfüggesztve. Ez akkor lép életbe, ha megint beengedik a csürhét a stadionba, és ők ott megint csürhülnek. Tartok tőle, hogy ott lesznek. És csak idő kérdése, hogy mikor röptetik megint a poharakat, mikor ordítanak olyat, amit nem kéne.

Ki lehetne tiltani őket életük végéig?

Szerintem igen. És az összes stadionból ki kell tiltani, a megyehármas meccsekről is. Sőt, semmilyen sporteseményre nem mehetnek. Hőzöngjenek otthon, a tévé előtt, meg gombfocizzanak. Legyen róluk nyilvántartás, és küldjük el az idegenbeli meccsek helyszínére is: rájuk kell figyelni, ők a problémásak. Egyszer neki kellene látni ennek a rengeteg kosszal, zajjal járó munkának is. Nem lehet egyik pillanatról a másikra megcsinálni, de azt gondolom, el kell kezdeni minél hamarabb. Hogy tényleg családi esemény legyen a meccsrejárás, hogy jó legyen kimenni a stadionba. És hogy ne kelljen magyarázni a gyereknek, hogy azok ott a kanyarban meg a kapu mögött mit csinálnak.

Garai Szakács László

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Albánia büntetés FIFA foci labdarúgás Magyar Labdarúgó Szövetség magyar labdarúgó-válogatott MLSZ zárt kapus mérkőzés Garai Szakács László Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés