Hirdetés
Szegeden 2021. szeptember 20. 06:43

Esősnek tűnő délelőtt, felhősnek látszó délután

Rengeteg feltételesség van ezen a hétfőn, időjárási szempontból mindenféleképpen.

Hirdetés

Talán fél kettő lehetett, amikor felébredtem két-három percre. Akkor már kopogott az ablakpárkányon az eső, és ez a kopogás körülbelül negyed hétig el is tartott itt, Tarjánban. Amikor ezt a néhány mondatot írom, éppen nem esik, ám ekkor sokkal hangsúlyosabb az éppen, mint a nem. Ma délelőtt ugyanis még elég sokat eshet az eső. Egészen az ebédidő végéig számítani kell arra, hogy ha ki kell rohanni valahova, akkor bizony megázhatunk. Délután már csak felhős lesz az égbolt, sőt, mire a többség hazaér a munkából, egy kicsit a nap is kisüt.

A levegő csak tizenöt fokig melegszik fel, rég volt már ilyen, valamikor áprilisban, esetleg májusban, kezdhetünk hozzászokni újra a tizenfokokhoz. A szél egész hevesen fúj ma is: északkeletről indul, a nap végére az óramutató járásával ellentétesen elforog egészen nyugatig.

A levegőminőségre ma nem lehet panasz.

A pollenekre is egyre kevesebb lehet, parlagfűvel tele még a levegő, de ez a kis eső talán egy időre abbahagyatta a növényekkel a magvaik ész nélküli szórását.

Ez lassan újra beülős idő lesz: a teraszokra lassan kirakják a takarókat a kávézók, de a többségünk már inkább odabenn beszélget. Ráadásul egy kicsit bizonytalan a helyzet: könnyen előfordulhat, hogy délután sem csak takarnak a felhők, hanem akkor is esik belőlük az eső. Mint ahogy az is megeshet, hogy már egyáltalán nem esik ma. Esernyő, esőkabát nélkül semmiképpen ne induljanak el!

gszl

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: eső felhő időjárás meteorológia napsütés Országos Meteorológiai Szolgálat ősz pollen pollenkoncentráció pollenszezon szél Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés