Hirdetés
Túl a városon 2021. szeptember 19. 15:40 Forrás: Szegedi Tükör

Számít a magyar emberek véleménye? – Kutnyik Pál olvasói levele

Ha az eddigi gyakorlatot nézem, akkor a címben feltett kérdésre kapásból rávághatom: nem. Mert a Fidesz a tizenkét éves regnálása alatt kizárólag a saját orra után ment.

Hirdetés

Ezt a célt szolgálta, szolgálja a látszat kedvéért a nemzeti konzultáció, ami végül is gyorsan elvezetett az egyoldalú nemzeti elfogultsághoz, amely kezdeti szakaszában – hihetően – szorosan összefüggött az általános emberi szabadsággal, az ezért vívott küzdelemmel. De a Fidesz minden tette képmutatásba és hazugságba fulladt. Többek között azért, mert például a nemzeti konzultációkban „bűnbakokat” keresett, keres a hatalom, azok semmi más célt nem szolgáltak, szolgálnak. Megvolt ennek a konkrét ára is. Ha nem csal az emlékezetem, a tíz-tizenegy alkalom összesen minimum 30–40 milliárd forintba és sok ember munkájába került. Ezért a pénzért önmagukat igyekeztek önámításba ejteni, a népet pedig becsapni.

Tisztelt Olvasóink!

Szerkesztőségünk fenntartja a jogot arra, hogy az észrevételeket, olvasói leveleket rövidítve, szerkesztett formában adja közre.

És hogy mennyire a látszatra ment a játék, bizonyítják a kérdésekre előre megírt válaszok is. Az önálló, szubjektív véleményeknek még csak véletlenül sem volt esélye. A pártatlan kontrollt teljesen mellőzve vált bizonytalanná a visszaküldött kérdőívek száma. Bármennyi is volt (minden esetben egy-két millió közötti visszaküldésről beszéltek), az az összes választónak csak töredéke (körülbelül húsz százaléka), és nem tükrözte a többség véleményét.

Mindezt azért írom, mert a Fidesz esetenként jogot formál arra, hogy egy-egy konzultáció eredményére hivatkozhasson, olyasvalamire, amit rajta kívül senki más nem tud hitelesen kezelni.

Mit szólnak ehhez a kedves olvasók? A nagyképűséghez, a cinizmushoz? Egyáltalán megkérdezte önöket bárki is a Budapest–Belgrád-vasútvonal kiépítéséről, a kínai egyetem több mint 500 milliárd forintos beruházásáról, a paksi atomerőmű korszerűsítéséről, az ország közvagyonáról, például a Balaton és a Fertő-tó kisajátításáról, a közpénzek elherdálásáról?

Még hogy az Orbán-rezsimnek számít a magyar emberek véleménye?!

Kutnyik Pál

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Kutnyik Pál nemzeti konzultáció olvasói levél Szegedi Tükör Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés