Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Ziccer
  • Simán verte a Tatabányát idegeben a Pick Szeged: Grundfos Tatabánya KC–Pick Szeged 28–39 (11–17)
Ziccer 2021. szeptember 18. 21:38

Simán verte a Tatabányát idegeben a Pick Szeged: Grundfos Tatabánya KC–Pick Szeged 28–39 (11–17)

Tizenegy góllal voltak jobbak a kékek a tatabányaiaknál a rangadón.

Hirdetés

Grundfos Tatabánya KC–Pick Szeged 28–39 (11–17)
Férfi kézilabda NB I., 2. forduló. Tatabánya, Földi Imre Sportcsarnok, 600 néző. Vezette: Felhő, Öcsi.
Grundfos Tatabánya KC: Wyszomirski – Hornyák P. 2, Ancsin 4, Győri 2, Stojnic 1, Zdolik 7, S. Sunajko 2. Csere: Perényi (kapus), Fotache, Balogh 3/3, Usal 3, Bodnár 2, Molnár B., Bálint B. 1, Hornyák B. 1. Vezetőedző: Vladan Matics.
Pick Szeged: Alilovic – Sostaric, Garciandía 2, Gaber, Bánhidi 6, Bodó 5, Frimmel 6/2. Csere: Mikler (kapus), Bombac 3, Tönnesen 7, Mackovsek 4, Martins 2, Radivojevics 4, Henigman, Hegedűs P., Rea. Vezetőedző: Juan Carlos Pastor.
Hétméteres: 3/3, ill. 3/2.
Kiállítás: 2, ill. 2 perc.

A meccset a Tatabánya kezdte, de a támadásukat Alilovic hárította, az ellentámadásból pedig Bodó Richárd szerezte meg a mérkőzés első gólját. Sőt, egészen a hatodik percig a Szegedből csak Bodó talált be, ekkor 4-2-re vezetettek a hazaiak. A nyolcadik percben, 4-3-as hazai vezetésnél Matej Gaber kapta meg az első kétperces büntetést, de a hátrányt előnyére tudta fordítani a Pick, a 10. percben Imanol Graciandía góljával már 5-5 volt az állás. Alilovic védése és Frimmel gólja után az előny újra a Szegednél volt, majd Frimmel hetesgóljával már kettővel vezetett a Pick. A hazaiak vezetőedzője, Vladan Matics 10-7-es állásnál kért először időt, de a Szeged játéka a hazai időkérést követően is tovább gyorsult, Bodó és Frimmel góljaival már 12-7-re vezettek. Juan Carlos Pastor igyekezett frissen tartani a csapatot, így beállt Nik Henigman, Matej Gaber, Borut Mackovsek, Kent-Robin Tönnesen és Miguel Martins is. A 25. percben, Borut Mackovsek gólja után már 15-8-ra vezettett a Pick Szeged, a kapuban Alilovic fogott újabb ziccert, majd Tönnesen góljára válaszolt a Tatabánya. A szünet előtt Martins találatát nem adták meg a játékvezetők, így 6 gólos előnnyel, 17-11-es eredménnyel zárta a félidőt a Szeged.

A második félidő hazai védéssel és góllal kezdődött, amire Radivojevic passza után Frimmel válaszolt, majd Mikler védett, Bánhidi pedig értékesített egy ziccert. Mikler újabb védése és Garciandía újabb gólja után már 22-14-re vezetett a Szeged. A következő percekben Ancsin, Balogh és Bálint talált be a Tatabányából, míg a Szegedből Bánhidi és Frimmel. A második félidő 12. percében 18-25 állt az eredményjelzőn, majd Mikler újabb védése és Radivojevic gólja után ismét 8 góllal vezetett a Szeged 27-19-re.

Bánhidi, Mackovsek és Radivojevic góljaira csak Zdolik és Balogh válaszolt a hazaiaktól, a 17. percben 21-30-nál ismét időt kért Vladan Matics. Aztán megint Mikler védett, az indításából pedig Radivojevic talált be, így először a mérkőzés során már tíz gól volt a két csapat között. A 25. percre 7 gólra zárkózott a Tatabánya, azonban Tönnesen és Radivojevic találatai ismét 9 gólosra növelték a szegedi előnyt, majd megint jött Radivojevic, és megint tíz lett a különbség. Ekkor a balszélen már Rea Barnabás kapott lehetőséget Sebastian Frimmel helyén. Az utolsó 20 másodpercben még Martins és Mackovsek is betalált, így magabiztosan, 39-28-ra nyerte a Pick Szeged a rangadót Tatabányán.

A Pick Szeged legközelebb a Bajnokok Ligájában játszik, szerdán 18.45-től a HC PPD Zagreb csapata érkezik Szegedre, majd 25-én, szombaton 17 órától a Csurgó lesz az ellenfél a bajnokságban.

A fenti mondatokat a pickhandball.hu beszámolója alapján írtuk.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: férfi kézilabda kézilabda MOL-Pick Szeged Pick Szeged Tatabánya Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés