Hirdetés
Túl a városon 2021. szeptember 18. 14:21

Teljesen leállt az ellenzéki előválasztás: technikai problémák miatt csak hétfőn folytatódik a szavazás

A szervezők szerint ismeretlen eredetű tömeges terhelés érte a rendszerüket.

Hirdetés

Nem sokkal az után, hogy szombat reggel kilenckor elkezdődött az ellenzéki előválasztás, technikai problémák miatt félbeszakadt a szavazás, leállt ugyanis az előválasztás informatikai rendszere. Akkor a szervezők azt közölték, hogy a rendkívül nagy érdeklődés miatt kapacitásbővítésre van szükség, amit azonnal elvégeznek, és 12 óra után folytatódhat a szavazás.

A szavazást mégsem tudták folytatni, és az Országos Előválasztási Bizottság szombat kora délután már azt közölte, hogy csak hétfőn folytatódhat a szavazás.

„Az elmúlt három órában minden részletre kiterjedő technikai elemzést végeztünk az előválasztás informatikai rendszerét lelassító délelőtti jelenséggel kapcsolatban. Mostanra teljesen világossá vált, hogy ma reggel 6 óra és délelőtt 10 között a változást akaró választók tömegei mellett más valakik is érdeklődtek az előválasztás iránt: jelenleg ismeretlen eredetű tömeges terhelés érte az előválasztás háttérrendszerét”

– írta közleményében az Országos Előválasztási Bizottság, emellett azt is írták, hogy

„nem sima túlterhelés vagy jól ismert támadási formák, hanem egy összetettebb, több lépcsőből álló visszaélés történhetett”, és az előválasztás azonnali folytatása „a jelenlegi formában nem pontosan felmérhető technikai kockázatokat” hordozna.

Az előválasztás szervezői szerint ezeket a kockázatokat egy nap alatt el lehet hárítani, így a tervek szerint

a szavazás szeptember 20-án, hétfő reggel 7-kor folytatódhat.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: ellenzéki előválasztás előválasztás szavazás Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés