Hirdetés
Szegeden 2021. szeptember 18. 13:35

Virágosztás a Pajtásnál: városrészszépítés és közösségépítés egyszerre

Képriport
Hosszú évek ajándékozási gyakorlata folytatódott azzal, hogy kétezer darab árvácskát osztott ki Tóth Károly önkormányzati képviselő a választókerületében, az Északi városrészben.

Hirdetés

Az érdeklődés ezúttal is óriási volt. A kissé csípős reggelen a Pajtás büfé tőszomszédságában már negyedórával a virágosztás meghirdetett kezdése előtt hosszú és tömött sorokban kígyóztak az emberek.

A reggel kilenc órakor kezdődött aprócska eseményen ott volt Szabó Sándor MSZP-s országgyűlési képviselő is, aki az ellenzéki előválasztáson is versenybe száll.

Szabó Sándor virágokat válogat. Még több kép a fenti nyitóképre vagy ide kattintva látható (fotók: Szabó Luca)

Megcsúsztunk – szólította meg a várakozókat Tóth Károly, utalva arra, hogy korábban mindig tavasszal ajándékozták meg virággal az embereket, ám a pandémia ezt a menetrendet is felülírta.

Nevetve, ugyanakkor komolyan tette hozzá, hogy az erkélyekre és az előkertekbe kiültetett árvácskák átvészelik a telet, így nem kell attól tartani, hogy hideg tönkre teszi azokat.

Kétezer, többségében sárga árvácskát osztottak ki szombaton délelőtt az Északi városrészben, aminek költsége hozzávetőlegesen 200 ezer forintra tehető. Ezt a képviselői alapból fedezik.

Éppen azért, hogy mindenkinek jusson a virágokból, tíz darabban korlátozták az egy főnek adható mennyiséget. A mostani virágosztás célja, hogy ezzel is támogassák az előkertek létesítését – mondta el az önkormányzati képviselő.

Sok ilyen kezdeményezés indult el. Az előkertek nem kizárólag esztétikai értékkel bírnak, hanem közösségformálóak itt – mondta Tóth Károly.

Csak az idén hat olyan előkert létesült az Északi városrészben, amikhez vadászkerítést kértek a lakók. A képviselő szerint a városrész szépülése szempontjából fontos az újabb és újabb előkertek létrehozása.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: árvácska Északi városrész MSZP Szabó Sándor Tóth Károly virágosztás Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés